AstraZeneca: «Εν μέσω πανδημίας αναγκάζομαι να πετάω εμβόλια στα σκουπίδια»

Τι εξομολογείται Γάλλος γιατρός και τι λέει για τη δυσπιστία των πολιτών

Στιγμιότυπα από εμβολιασμούς πολιτών με AstraZeneca- Video Reuters

Οι αμφιβολίες των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca ανάγκασε γιατρό στη Γαλλία να πετάξει στα σκουπίδια δόσεις του εμβολίου της αγγλοσουηδικής εταιρίας, εφόσον είχαν λήξει και δε γινόταν να χρησιμοποιηθούν. 

«Δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα πετούσα εμβόλια εν μέσω πανδημίας» αναφέρει ο Δρ. Patrick Vogt, σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στα social media.

Στο βίντεο δείχνει ένα μπουκάλι με δόσεις της AstraZeneca, το οποίο κρατά στο χέρι του. «Αυτό το μπουκάλι το ξεκίνησα τη Δευτέρα. Τώρα είναι απόγευμα Τετάρτης. Κατάφερα να κάνω εμβολιασμούς για τρεις μέρες- δηλαδή 6 δόσεις του εμβολίου. Όλοι οι υπόλοιποι όμως αρνήθηκαν το εμβόλιο. Αυτό το εμβόλιο έχει λήξει πλέον και πρέπει να το πετάξω», σημειώνει ο γιατρός από την πόλη Μυλούζη της ανατολικής Γαλλίας.

Εν μέσω πανδημίας είμαι υποχρεωμένος να πετάξω εμβόλια στα σκουπίδια γιατί κανένας πια δεν τα θέλει

«Ο κόσμος μπορεί να έχει ερωτήσεις, αμφιβολίες αλλά δε θα έπρεπε να υπάρχει μια τόσο μαζική απόρριψη χωρίς να υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα» τονίζει ο Δρ. Patrick Vogt. «Είναι πολύ μικρός ο κίνδυνος των παρενεργειών, σε σύγκριση με την πραγματικότητα του Covid-19» υπογραμμίζει. 

Μιλώντας το περασμένο Σάββατο στο BFMTV, ο γιατρός εξέφρασε τη λύπη του για τη δυσπιστία απέναντι στο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το αγγλο-σουηδικό εργαστήριο της AstraZeneca. 

Στη Γαλλία, το εν λόγω εμβόλιο έλαβε την έγκριση των υγειονομικών αρχών μετά από μια σύντομη αναστολή και πλέον χορηγείται με προτεραιότητα σε άτομα άνω των 55 ετών.

Με πληροφορίες από Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top