Ζευγάρι παντρεύτηκε τέσσερις φορές μέσα σ' έναν μήνα για... την άδεια γάμου

Σκέφτηκε να επωφεληθεί τον νόμο που δίνει 8 μέρες στους νεόνυμφους

γάμος

Όχι μία, όχι δύο αλλά τέσσερις φορές παντρεύτηκε ένα ζευγάρι από την Ταϊβάν μέσα σε ένα μήνα… προκειμένου να επωφεληθεί στο έπακρο την άδεια γάμου που δικαιούνται οι νεόνυμφοι.

Σημειώνεται ότι για να ξαναπαντρευτούν… έπρεπε να χωρίσουν πρώτα. Τι έκαναν λοιπόν; Σύμφωνα με τις αρχές, το περασμένο έτος, ένας τραπεζοϋπάλληλος ζήτησε 32 ημέρες άδειας. Σε μια περίοδο 37 ημερών, ο ίδιος και η σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις φορές, ζητώντας οκτώ ημέρες για καθέναν από τους γάμους τους. Οι νεόνυμφοι στην Ταϊβάν δικαιούνται, βάσει νόμου, 8 ημέρες άδεια γάμου μετ’ αποδοχών.

Η τράπεζα, στην οποία εργάζεται ο γαμπρός, αρνήθηκε το αίτημά του και ο υπάλληλος προσέφυγε στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι. Το περίεργο είναι ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (590 ευρώ) στον εργοδότη, για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με τη χορήγηση άδειας, καθώς ο νόμος δε θέτει όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου.  Η τράπεζα, η οποία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει μονο οκτώ ημέρες διακοπών, υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε «εκμεταλλευθεί» τον νόμο. Την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωση «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος». 

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι του εργαζομένου, που εκμεταλλεύθηκε ένα «παραθυράκι» του νόμου. Η γενική διεύθυνση απασχόλησης στην Ταϊπέι επιβεβαίωσε σήμερα τα γεγονότα αυτά, λέγοντας ότι ορισμένοι πολίτες δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκμεταλλευθούν κάποια προνόμια. 

Πάντως, ο γαμπρός, που έχει έκτοτε παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε τη διεύθυνση απασχόλησης για να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του κι έτσι έγινε γνωστή η υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top