ΗΠΑ: Ηλικιωμένος άνοιξε πυρ σε κλινική - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ήταν δυσαρεστημένος από την περίθαλψη που του είχαν προσφέρει

Στιγμιότυπα από το νοσοκομείο όπου άνδρας άνοιξε πυρ στη Μινεσότα. AP Hub Video

Ένας ηλικιωμένος άνδρας άνοιξε πυρ το βράδυ της Τρίτης μέσα σε κλινική στην πόλη Μπάφαλο, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, καθώς φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος από την περίθαλψη που του είχε προσφέρει. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις πριν συλληφθεί.

Ο Γκρέγκορι Γιούλριχ, 67 ετών, γνωστός στην αστυνομία, διέπραξε την επίθεση επειδή «ήταν δυσαρεστημένος εδώ και αρκετά χρόνια για τις φροντίδες που του είχαν προσφερθεί» στην κλινική Αλάινα.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα θεωρούν πως «έβαλε στόχο συγκεκριμένα την κλινική ή κάποιο πρόσωπο που εργαζόταν σε αυτή», πρόσθεσε.

Πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Ένα από τα θύματα υπέκυψε, τρία νοσηλεύονται σε σοβαρή πάντως σταθερή κατάσταση, ενώ ένα πέμπτο θύμα βγήκε από το νοσοκομείο, μετέδωσαν ΜΜΕ.

πυροβολισμοί σε νοσοκομείο

Ηλικιωμένος πυροβόλισε μέσα σε νοσοκομείο, ισχυριζόμενος ότι δεν τον περιέθαλψαν καλά. Στιγμιότυπο από βίντεο AP.

Το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην κλινική

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, μπορεί να έγινε μια έκρηξη προτού ο άνδρας ανοίξει πυρ. Κατά τις ραδιοεπικοινωνίες αστυνομικών που επενέβησαν, τις οποίες επικαλέστηκε η εφημερίδα Star Tribune, ο ύποπτος είπε πως τοποθέτησε βόμβες μέσα στην κλινική προτού παραδοθεί.

Ύποπτο δέμα βρέθηκε στην είσοδο της κλινικής και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν σε μοτέλ όπου διέμενε ο ύποπτος, κοντά στο ίδρυμα, σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Κατά την αστυνομία, ο άνδρας, που φέρεται να είχε αποκτήσει εξάρτηση από τα αναλγητικά, έδρασε μόνος και η υπόθεση δεν θεωρείται πως αποτελούσε ενέργεια εγχώριας τρομοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top