Μπιλ Γκέιτς για θεωρίες συνωμοσίας: Πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;

«Ο Γκέιτς και ο Φάουτσι δημιούργησαν την πανδημία» υποστηρίζουν κάποιοι

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

Άφωνος έμεινε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν λόγο για μια «ψεύτικη» και «κατασκευασμένη» πανδημία.

Covid-19: «Τρομάζουν» οι θεωρίες συνομωσίας που μεταδίδονται διεθνώς

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι, πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλα αυτά, θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Αρνητής διαδηλωτής στην Ιταλία

Διαδηλωτής κατά της μάσκας στην Ιταλία κρατά τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κόντε και του Μπιλ Γκέιτς / AP Images

«Κανείς δε θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς», τουλάχιστον 1,75 δισεκ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19.

«Ο Γκέιτς και ο Φάουτσι δημιούργησαν την πανδημία»

Ήδη από την αρχή της πανδημίας, κυκλοφορούν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό. Κάποιες από αυτές, υποστηρίζουν ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία, προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τα δέκα συστατικά που περιέχει – Δεν υπάρχει τσιπάκι

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς. «Πραγματικά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε...πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει» συνέχισε.

Γκέιτς για Φάουτσι: «Είναι έξυπνος άνθρωπος»

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Διαδηλωτές κατά της πανδημίας στη Γερμανία

Αρνητές στη Γερμανία κρατούν πλακάτ με τον Μπιλ Γκέιτς που γράφουν «ένοχος» / AP Images

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε, «μερικές φορές ένιωθες ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση».

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν» για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Γκέιτς.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο δρ. Φάουτσι δε θα καταπιέζεται».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top