Κορωνοιός: Εντοπίστηκε μετάλλαξη στη Μ. Βρετανία

Τι είπε ο Ηλίας Μόσιαλος - «Δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο»

Δείτε στο video τι είπε o Ηλίας Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και κατά πόσο αυτή επηρεάζει το εμβόλιο

Πάνω από 1.000 περιπτώσεις μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες λίγες ημέρες στην Αγγλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

«Εντοπίσαμε μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερη εξάπλωση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας πως  «η αρχική ανάλυση υποδεικνύει ότι αυτή η παραλλαγή αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπάρχουσες παραλλαγές».

«Πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και η τελευταία κλινική συμβουλή είναι ότι είναι πολύ απίθανο αυτή η μετάλλαξη να μην ανταποκριθεί σε ένα εμβόλιο», πρόσθεσε.

Τζόνσον: «Σκληραίνει» τα μέτρα σε Λονδίνο και ανατολική Βρετανία

Ο Ηλίας Μόσιαλος για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλο, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη νέα αυτή μετάλλαξη του κορωνοϊού, εξηγώντας πως «το ξέρουμε εδώ και μερικές μέρες, αλλά τώρα το ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός. Ξέρουμε ότι έχει αυξηθεί η διασπορά, ειδικά στη Νοτιοανατολική Αγγλία και στο Λονδίνο».

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος, το νέο αυτό στέλεχος ανησυχεί τους ειδικούς όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού η οποία έχει αυξηθεί. Δεν φαίνεται, ωστόσο, μέχρι στιγμής να αυξάνονται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις από τη μετάλλαξη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι είπαν ότι δεν ξέρουν ακόμα αν έχει ξεφύγει ο μεταλλαγμένος ιός σε άλλες περιοχές της χώρας και εκτός Μ. Βρετανίας.

«Αυτό θα το ξέρουμε τις επόμενες βδομάδες, όταν θα έχουμε δεδομένα κι από άλλες χώρες.», είπε ο καθηγητής. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μεταδίδεται πιο εύκολα.

Για το εμβόλιο, οι επιστημονικοί σύμβουλοι είπαν ότι δεν επηρεάζεται από τη μετάλλαξη η δράση του, τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε θα παραταθούν για μήνες, δηλαδή αν θα φτάσουν μέχρι το Μάρτιο.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε και με βάση τα δεδομένα που ανακοίνωσαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού, δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο», διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top