Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι Navtex για τις 28 και 29 Οκτωβρίου

Γίνεται λόγος για ένδειξη καλής θέλησης μεταξύ των δύο πλευρών

Δείτε στο video τα πλάνα με το Oruc Reis που κατέγραψε η κάμερα του Star ανοιχτά της Ρόδου 

Ακυρώθηκαν οι δύο Navtex ανήμερα των εθνικών εορτών Ελλάδας και Τουρκίας στις 28 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΗΑ.

Νέες Navtex από την Τουρκία και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου!  

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, το πρακτορείο ΙΗΑ μετέδωσε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ακύρωσαν αμοιβαία ως ένδειξη καλής θέλησης τις Navtex που είχαν ανακοινώσει προηγουμένως για την ανατολική Μεσόγειο». 

Αποκλειστικό: To Oruc Reis κατέγραψε η κάμερα του Star ανοιχτά της Ρόδου! 

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η Τουρκία εξέδωσε τρεις νέες Navtex για ασκήσεις ακόμη και ανήμερα της ελληνικής εθνικής εορτής την 28η Οκτωβρίου, όπως και την ημέρα της εθνικής εορτής της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου. Οι δύο από αυτές αφορούσαν περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Eδώ και αρκετά χρόνια συμπεριλαμβανόταν στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών, η αποφυγή πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων ανήμερα των εθνικών και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών των δύο κρατών.   

Για ακύρωση ασκήσεων Ελλάδας - Τουρκίας μιλάει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Να σημειωθεί ότι σε ακύρωση ασκήσεων ανήμερα των εθνικών εορτών είχε αναφερθεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στις 23/10 αλλά εν συνεχεία υπήρξε διάψευση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top