Ερντογάν σε ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Τι είπαν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία

Ερντογάν Στόλτενμπεργκ

«Η Άγκυρα πιστεύει ότι Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για αποκλιμάκωση», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες βράδυ, ενώ υποστήριξε ότι η πορεία των διερευνητικών συνομιλιών εξαρτάται από τα βήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στον Γ.Γ ότι η Τουρκία είναι υπέρ της μείωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και υπέρ του διαλόγου και το απέδειξε όχι μόνο με λόγια, αλλά καθαρά και με πράξεις. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ότι «παρά την κλιμάκωση της έντασης και τις προκλήσεις της Ελλάδας, η Τουρκία δεν εγκατέλειψε τη στάση της κοινής λογικής και της ψυχραιμίας και πως η πορεία των διερευνητικών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα ειλικρινή βήματα που θα κάνει η Ελλάδα για να ελαφρύνει το κλίμα». 

Ανέφερε ακόμη ότι εκτιμά τις εποικοδομητικές προσπάθειες του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και πως η Τουρκία στήριξε από την πρώτη στιγμή τη διαδικασία αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ και επιθυμεί ειλικρινά να υπάρξει συμβιβασμός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top