Κορωνοϊός: Στις 7,7 μέρες η επώαση του ιού στον άνθρωπο

Τι έδειξε νέα μελέτη στην Ουχάν

Η μέση διάρκεια επώασης του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα, μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου Covid-19, είναι 7,7 ημέρες, μεγαλύτερη από τις τέσσερις έως πέντε ημέρες που συνήθως θεωρείτο έως τώρα.   

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα ταχύτερα και φθηνότερα μοριακά τεστ

To γεγονός υποστηρίζεται από νέες εκτιμήσεις Κινέζων επιστημόνων.   

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βιοστατιστικής Σιάο-Χούα Τσου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν 1.084 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 στην περιοχή της κινεζικής πόλης Ουχάν, του επίκεντρου της πανδημίας.   

Εφιαλτικό σενάριο από το ΑΠΘ - Μάσκα παντού, τηλεργασία και lockdown!

Διαπιστώθηκε ότι ένας στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 10%) είχε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια επώασης που έφθανε τις 14,3 ημέρες.   

Η νέα εκτίμηση, την οποία οι Κινέζοι ερευνητές θεωρούν πιο ακριβή από την προηγούμενη, που είχε βασιστεί σε μικρά δείγματα ασθενών από την αρχική περίοδο της επιδημίας, αναμένεται να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού μετάδοσης του ιού.   

Δανία-κορωνοϊός: 150 κρούσματα σε σφαγείο έξω από την Κοπεγχάγη

Η περίοδος επώασης, ανάμεσα στην αρχική λοίμωξη και στα πρώτα συμπτώματα, διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και θεωρείται κρίσιμη παράμετρος. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top