Έρευνα: Έξι φορές περισσότερα τα κρούσματα κορωνοϊου στην Ιταλία

«Τρομάζει» ο πραγματικός αριθμός των ασθενών

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας στους πολίτες που ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό, Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα στη χώρα έως τώρα είναι 1.500.000, έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ΄οσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα. 

Ιταλία: Yποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

Εκτός από τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια.

Ιταλία: 3 νεκροί σε ένα 24ωρο-Ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων 5 μηνών

«Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top