Αφγανιστάν: Επίθεση σε τζαμί την ώρα της προσευχής - Τέσσερις νεκροί

Είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο εσωτερικό του τεμένους

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τέμενους στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν, τη δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην πρωτεύουσα.

Όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ένα σύντομο μήνυμα που εστάλη μέσω του WhatsApp, «Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που διαθέτουμε, εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους πυροδοτήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής».

Μέσα στο τέμενος είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια προσευχής. AP Images

Ο ιμάμης που ιερουργούσε καθώς και τρεις πιστοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε. Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τους τέσσερις θανάτους.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, τη δεύτερη  εναντίον ενός τεμένους της Καμπούλ σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Από την επίθεση ατο τέμενος σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. AP Photos

Η δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες

Στις 3 Ιουνίου, ένας ιμάμης που ήταν γνωστός για τις επιθετικές ομιλίες του σκοτώθηκε μαζί με έναν πιστό σε ένα τέμενος κοντά στην Πράσινη Ζώνη, την ισχυρά οχυρωμένη κεντρική συνοικία της Καμπούλ, όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες και θεσμοί. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τα τεμένη αποτελούν συχνά στόχο στο Αφγανιστάν, όπου σοβεί μια σύγκρουση 40 ετών. Τον περασμένο Οκτώβριο, 62 πιστοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον ενός τεμένους στη Νανγκαρχάρ (ανατολικά).

Η βία μειώθηκε στο Αφγανιστάν από τις 24 Μαΐου, όταν οι Ταλιμπάν κήρυξαν εκεχειρία τριών ημερών για τη γιορτή της Άιντ. Οι εξεγερμένοι δεν παρέτειναν ωστόσο την εκεχειρία, παρά τα  επανειλημμένα αιτήματα της αφγανικής κυβέρνησης και επανέλαβαν τις επιθέσεις τους εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top