Immuni App-Ιταλία: Μία εφαρμογή που συμβάλλει στον περιορισμό του Covid-19

Έως τώρα περίπου δύο εκατομμύρια Ιταλοί έχουν κατεβάσει την εφαρμογή

Immuni App - Ιταλία / AP

Η κυβέρνηση της χώρας εκμεταλλευόμενη τους καρπούς της σύγχρονης τεχνολογίας, έχει θέσει σε λειτουργία το Immuni, ενός καινοτόμου app που μπορεί να «φιλοξενηθεί» στα smartphones των Ιταλών και το οποίο αναμένεται να βοηθήσει όχι μόνο στην καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά και στον περιορισμό του κινδύνου επαφής ενός υγειούς ατόμου με κάποιο άτομο που ασθενεί από τον Covid-19.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία

Πρόκειται για ένα tracking app του κορωνοϊού, που στοχεύει στο να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Βασιζόμενο στη λειτουργία Bluetooth και των αρχών του social distancing, εάν κάποιος χρήστης της εφαρμογής βρεθεί θετικός στον Covid-19, τότε μπορεί να το καταχωρίσει στην εφαρμογή και στη συνέχεια η εφαρμογή αυτομάτως αναλαμβάνει να ενημερώσει τις όποιες επαφές του (το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν όλοι εγκατεστημένο το Immuni app στις mobile συσκευές τους). 

Έως τώρα περίπου δύο εκατομμύρια Ιταλοί έχουν κατεβάσει το Immuni App. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι για να δουλέψει και να αποδόσει αποτελεσματικά η συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι αναγκαίο να την κατεβάσει τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού των Ιταλών (που αριθμείται περίπου στα 60 εκατ.).

Τουλάχιστον 5.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού φέρεται να έχει η Βόρεια Κορέα

Στην Ιταλία ζει μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι, όμως, δε διαθέτουν τα τελευταία μοντέλα κινητών με Bluetooth. Το immune App δοκιμάζεται επί της παρούσης σε 4 πόλεις της Ιταλίας και σε λίγο διάστημα θα λειτουργεί σε όλη τη χώρα. Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χτυπήθηκε πολύ σοβαρά από τον κορωνοϊό. Έως την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 34.000 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top