Στο εδώλιο ο Ρώσος καθηγητής που διαμέλισε τη φοιτήτρια- «Τον υποκίνησαν»

Ο 63χρονος είχε ομολογήσει τη στυγερή δολοφονία της συντρόφου του το 2019

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Ρώσου ιστορικού Όλεγκ Σοκόλοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και διαμέλισε τη σύντροφό του και πρώην φοιτήτριά του, την 24χρονη Αναστασία Εστσένκο, τον χειμώνα του 2019. 

Η δίκη, η οποία είχε αναβληθεί επανειλημμένα εξαιτίας της πανδημίας, άρχισε τελικά σήμερα χωρίς παρουσία κοινού. Ο 63χρονος καθηγητής Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικός στον Ναπολέοντα, μπήκε στο γυάλινο κλουβί των κατηγορουμένων φορώντας χειρουργική μάσκα και μπλε γάντια ενώ ολόκληρη η ακροαματική διαδικασία αναμεταδόθηκε ηλεκτρονικά από ιστότοπο των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης.

Καθηγητής ιστορίας αποκεφάλισε πρώην φοιτήτρια του

Ο συνήγορός του, Αλεξάντρ Ποτσούεφ, για πρώτη φορά παρουσίασε ενώπιον των δημοσιογράφων μια νέα υπερασπιστική γραμμή. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «υπήρξαν υποκινητές στην υπόθεση αυτή, οι οποίοι δηλητηρίασαν (το πνεύμα) του Σοκόλοφ για μακρά περίοδο» πριν από τον φόνο.

Δολοφονία Ρωσία: Ο ιστορικός ήθελε να τον αποκαλεί η ερωμένη του «άρχοντα»

Την πυροβόλησε και τη διαμέλισε - Συνελήφθη μεθυσμένος πριν πετάξει τα μέλη της σε ποτάμι

Η στυγερή δολοφονία της 24χρονης φοιτήτριας είχε προκαλέσει φρίκη. Οι αρχές είχαν συλλάβει τον Σοκόλοφ μεθυσμένο, λίγο πριν πετάξει τα μέλη της άτυχης γυναίκας σε ποτάμι, στις 10 Νοεμβρίου 2019.

Ο 63χρονος ιστορικός αργότερα ομολόγησε πως είχε σκοτώσει και διαμελίσει την 24χρονη Αναστασία, έπειτα από διαπληκτισμό μαζί της. «Το τελευταίο διάστημα οι αντιδράσεις της ήταν φοβερές σε σχέση με τα παιδιά μου. Με το που τα ανέφερα άρχισε να εξοργίζεται. Στη συνέχεια χάσαμε τον έλεγχο», είχε δηλώσει στο δικαστήριο ο Σοκολόφ, τον Νοέμβριο του 2019. 
 

Ρωσία:Με κλάματα στη δίκη ο ιστορικός-«Διαπληκτιστήκαμε και την πυροβόλησα»

Το φημισμένο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είχε κατηγορηθεί επίσης επειδή αδράνησε όταν ο Σοκόλοφ είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για βιαιότητες. Μια φοιτήτρια, η οποία είχε σχέση με τον Όλεγκ Σοκόλοφ το 2008, είχε καταθέσει μήνυση υποστηρίζοντας πως την είχε δέσει σε μια καρέκλα, την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο και είχε απειλήσει να την σημαδέψει με καυτό μέταλλο επειδή ήθελε να τον εγκαταλείψει, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Εντούτοις κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν είχε ληφθεί σε βάρος του ιστορικού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top