Καθηγητής ιστορίας αποκεφάλισε πρώην φοιτήτρια του

Είχε στην τσάντα του τα χέρια της

Φρίκη έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας από διάσημο καθηγητή ιστορίας στη Ρωσία. Ο Όλεγκ Σοκόλοφ ομολόγησε ότι σκότωσε και διαμέλισε την πρώην φοιτήτριά του, ενώ οι αρχές τον συνέλαβαν μεθυσμένο, λίγο πριν πετάξει τα μέλη της άτυχης γυναίκας σε ποτάμι. 

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος προκαλούν ανατριχίλα. Όλα συνέβησαν χθες, Σάββατο, στην Αφία Πετρούπολη, όταν αστυνομικοί τον έβγαλαν από ένα ποτάμι, έχοντας στην πλάτη του ένα σακίδιο. Μέσα σε αυτό υπήρχαν δύο γυναικεία χέρια. Μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα και με τους αστυνομικούς ενώπιόν του, ο Σοκόλοφ ομολόγησε πως σκότωσε και διαμέλισε την πρώην φοιτήτριά του Αναστασία Γιετσένκο. 

Ο διάσημος καθηγητής ήταν ντυμένος Ναπολέων και σύμφωνα με όσα ομολόγησε σκοπός του ήταν να απαλλαγεί από το πτώμα και μετά να αυτοκτονήσει δημόσια. 

«Παραδέχθηκε την ενοχή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Αλεξάντρ Ποτσούοφ, προσθέτοντας πως ο 63χρονος ιστορικός, ο οποίος νοσηλεύεται με υποθερμία, εκφράζει τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την αστυνομία. 

Ο Σοκόλοφ, φέρεται να κατέθεσε στην απολογία του ότι σκότωσε την 24χρονη γυναίκα, με την οποία διατηρούσε σχέση, κατά τη διάρκεια καβγά. Αφού τη σκότωσε, της έκοψε το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια για να μπορέσει να απαλλαγεί από το πτώμα. 

Η Αναστασία Γιετσένκο ήταν λάτρης της εποχής του Ναπολέοντα και σύμφωνα με τον καθηγητή ιστορίας, της άρεσε επίσης να φοράει κοστούμια εκείνης της εποχής. Αρχικά, οι δυο τους άρχισαν να συνεργάζονται στη συγγραφή βιβλίων και αργότερα η σχέση τους έγινε ερωτική. 

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ είναι κάτοχος έδρας Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, έχει γράψει αρκετά βιβλία, μερικά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά. Το 2003 μάλιστα είχε τιμηθεί από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και είχε εργασθεί ως σύμβουλος σε αρκετές ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Ναπολέοντα. 

Στη Γαλλία ήταν επίσης μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Issep, σχολή που ιδρύθηκε από την πρώην βουλευτή της ακροδεξιάς Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία και τον έπαυσε από τα καθήκοντά του, όταν μαθεύτηκε η σύλληψή του. 
Φοιτητές του, δήλωσαν σε ρωσικά ΜΜΕ πως ο Σοκόλοφ ήταν ένας εξαιρετικός καθηγητής, αν και λίγο εκκεντρικός. 

Το 2008 είχε χτυπήσει μια γυναίκα και είχε απειλήσει τη ζωή της, όμως δεν του είχε ασκηθεί δίωξη για τις πράξεις αυτές. 

Αύριο, Δευτέρα θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, που θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top