Ολλανδία: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο δάσκαλοι σε δημοτικό σχολείο της Χάγης

Με γαστρεντερολογικά προβλήματα οι μαθητές

Η Ολλανδία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα για τον κορωνοϊό / Reuters

Ένα δημοτικό σχολείο στη Χάγη της Ολλανδίας αναγκάστηκε σήμερα να κλείσει τις πόρτες του καθώς δύο δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, επτά μαθητές εκδήλωσαν γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Πρόκειται για το πρώτο σχολείο που κλείνει ξανά, από τότε που η Ολλανδία, η οποία μετρά περισσότερα από 46.000 κρούσματα COVID-19 και 5.977 θανάτους, έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την 11η Μαΐου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας. Τα λύκεια άνοιξαν ξανά την Τρίτη.

Κορωνοϊός: Πάνω από 373.000 νεκροί και 6 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

Τα δύο κτίρια του σχολικού συγκροτήματος έκλεισαν, με αποτέλεσμα περίπου 500 μαθητές να επιστρέψουν στη διαδικτυακή εκπαίδευση για να περιοριστεί ο όποιος κίνδυνος για την υγεία τους.

«Δύο δάσκαλοι παρουσίασαν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο και διαγνώστηκαν θετικοί σήμερα», είπε η Έκε Φόλτερς, η εκπρόσωπος Τύπου της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Χάγης, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους από τότε που αρρώστησαν. Οι ασθενείς δεν είχαν διδάξει μαθητές, σημείωσε η Φόλτερς.

Τα παιδιά, που παραπονέθηκαν για πόνους στο στομάχι, ένα πιθανό πρώιμο σύμπτωμα του COVID-19, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top