Φρίκη στη Νιγηρία: Φοιτήτρια κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα σε εκκλησία

Η 22χρονη βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και αργότερα κατέληξε

εκκλησία

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε εκκλησία της πόλης Μπενίν στη νότια Νιγηρία. Μια 22χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη μέσα στον ναό. Λίγες ημέρες αργότερα η κοπέλα δεν άντεξε και κατέληξε.

Η Vera Uwaila Omozuwa ήταν φοιτήτρια Μικροβιολογίας και είχε πάει στην εκκλησία για να μελετήσει, καθώς το μέρος ήταν αρκετά ήσυχο. Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν, σύμφωνα με την οικογένειά της, ο φύλακας της εκκλησίας την εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο.

Η επίθεση εναντίον της φοιτήτριας μέσα σε εκκλησία έχει τρομοκρατήσει πολλούς στη Νιγηρία, μια βαθιά θρησκευτική χώρα και έχει προκαλέσει την αντίδραση ακτιβιστών για τη βία απέναντι στις γυναίκες. 

Πατέρας αποκεφάλισε την κόρη του γιατί είχε δεσμό με αγόρι

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά τη θύελλα αντιδράσεων και κλήσεων από ομάδες ακτιβιστών, δημόσια πρόσωπα και κυβερνητικούς αξιωματούχους που απαιτούν διεξοδική έρευνα.

Τη Δευτέρα, μια ομάδα διαδηλωτών ντυμένοι με μαύρα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε η άτυχη κοπέλα, έκαναν πορεία προς το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μπενίν για να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Η σεξουαλική βία είναι ενδημική στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής. Τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των αναφερόμενων περιπτώσεων είναι πολύ περιορισμένα, αλλά μια εθνική έρευνα για τη βία κατά των παιδιών στη Νιγηρία, που διεξήχθη το 2014, διαπίστωσε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες είχε βιώσει σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία, με περίπου το 70% να αναφέρει περισσότερα από ένα περιστατικά. Μόνο το 5% ζήτησε βοήθεια και μόνο το 3,5% έλαβε οποιεσδήποτε υπηρεσίες.

Η αστυνομία έχει ήδη επικριθεί για την απάντησή της για τη δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας. Τα στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος παρέμειναν ανεκμετάλλευτα για μέρες μετά τη δολοφονία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top