Πατέρας αποκεφάλισε την κόρη του γιατί είχε δεσμό με αγόρι

Είχε συμβουλευτεί προηγουμένως δικηγόρο

η 14χρονη κοπέλα

Τη 14χρονη κόρη του αποκεφάλισε ένας πατέρας στο Ιράν, γιατί διατηρούσε δεσμό με έναν 29χρονο άνδρα. 

Η 14χρονη, Ρομίνα Ασφράι έφυγε από το σπίτι της στα μέσα Μαΐου μαζί με τον 29χρονο, όμως το ζευγάρι δεν πρόλαβε να φύγει από την πόλη και το κορίτσι παραδόθηκε στην οικογένειά της, αφού πρώτα ο πατέρας της είπε ότι τη συγχωρεί. 

Το κορίτσι δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της γιατί όπως είπε στον δικαστή φοβόταν για τη ζωή της. Εκείνος όμως δεν την άκουσε, της είπε να επιστρέψει στο σπίτι της και στις 21 Μαΐου ο πατέρας της, της επιτέθηκε ενώ εκείνη κοιμόταν και την αποκεφάλισε με ένα δρεπάνι. 

Μάλιστα όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του Al Arabiya ο παιδοκτόνος πριν σκοτώσει την κόρη του είχε ρωτήσει δικηγόρο για το πόσο θα είναι η ποινή του. 

Ο ίδιος φοβόταν, μήπως καταδικαστεί σε θανατική ποινή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το έγκλημα που σκέφτεται να διαπράξει δε θα τον οδηγήσει στην εκτέλεση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ο Ασράφι επικοινώνησε με δικηγόρο περίπου έναν μήνα πριν την δολοφονία και αφού πήρε τη διαβεβαίωση που ήθελε, προχώρησε στην εκτέλεση του σχεδίου του. 

Βάσει της ιρανικής νομοθεσίας, ένας πατέρας που σκοτώνει το παιδί του δε θεωρείται δολοφόνος, ενώ η ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα είναι από τρία έως δέκα χρόνια φυλακή. 

Η δολοφονία της Ρομίνα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Ιράν, με ανθρωπιστικές οργανώσεις να ζητούν την αλλαγή του ποινικού κώδικα με αυστηρότερε ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα. 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top