«Σέρνονται» οι διαπραγματεύσεις για το Brexit - Δυσαρέσκεια στις Βρευξέλλες

Τον Ιούνιο πιθανή απόφαση για παράταση

Σημαίες Βρετανίας

Ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε πως δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για τις σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ σχετικά με το Brexit, σημειώνοντας πως το Ηνωμένο Βασιλείο καθυστερεί παρά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει επιβάλλει το ίδιο. 

Βρετανία: Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον έκανε αίτηση για Γάλλος πολίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, στην έλλειψη «αισθητής προόδου» στις συνομιλίες αναφέρθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, έπειτα από την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο για τον καθορισμό της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών

Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε μετά τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κατά την διάρκεια των οποίων οι Βρετανοί επανέλαβαν ότι πρόθεσή τους είναι να μην παραταθεί η μεταβατική περίοδος, πως η Βρετανία δεν θέλησε να δεσμευθεί ως προς ορισμένα σημεία, σχολιάζοντας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει αυτό το σφικτό χρονοδιάγραμμα, σπάνιο για τέτοιου είδους σημαντική διαπραγμάτευση», και πρόσθεσε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να αρνείται την παράταση της μεταβατικής περιόδου και την ίδια στιγμή να επιβραδύνει τις συνομιλίες σε ορισμένους τομείς».

Brexit: Με μη συμφωνία στο ελεύθερο εμπόριο απειλεί το Λονδίνο

«Ο στόχος που είχαμε θέσει να καταγράψουμε αισθητή πρόοδο δεν επιτεύχθηκε παρά μερικώς», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Αν και θεωρεί «σοβαρά» τα προβλήματα στην διαπραγμάτευση, κρίνει ωστόσο ότι δεν είναι «ακόμη αξεπέραστα».

Ο Ιούνιος έχει ορισθεί ως χρονικό σημείο για την αποτίμηση της πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας και η παντελής έλλειψη προόδου εκμηδενίζει την προοπτική ύπαρξης συμφωνίας στο τέλος του Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top