Πατέρας Τζόνσον: «Θέλει χρόνο για να επανέλθει»- Το tweet της μνηστής του

Εκτός εντατικής αλλά στο νοσοκομείο για 4η μέρα ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Εκτός εντατικής βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον αλλά παραμένει στο νοσοκομείο καθώς αναρρώνει από τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, οι πολίτες παροτρύνονται να αποφύγουν τον πειρασμό του καλού καιρού και της περιόδου του Πάσχα, καθώς η πανδημία παραμονεύει στη Βρετανία.

Κορωνοϊός: Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον

Η εισαγωγή του 55χρονου Βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «ταρακούνησε»  τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον είχε συμτώματα υψηλού πυρετού και βήχα για πάνω από 10 μέρες, αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σταθερή η κλινική εικόνα του Μπόρις Τζόνσον- Ανταποκρίνεται στη θεραπεία

«Πρέπει να ξεκουραστεί», δήλωσε ο πατέρας του Stanley Johnson στο ραδιόφωνο του BBC, ευχαριστώντας τους Βρετανούς για την υποστήριξη και λέγοντας του να λάβουν σοβαρά υπόψη το μάθημα. «Πιστεύω ότι η όλη κατάσταση στην πραγματικότητα, εξυπηρέτησε έναν καταπληκτικό σκοπό, υπό την έννοια ότι έχει κάνει όλη τη χώρα να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός», τόνισε.

Μπόρις Τζόνσον: Αγωνιούν η έγκυος σύντροφός του και τα πέντε του παιδιά

Ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό, αναγκάζοντάς τον να παραδώσει τον έλεγχο του κράτους στον υπουργό Εξωτερικών, Dominic Raab.

Θέλει χρόνο για να επανέλθει και να αναλάβει καθήκοντα

Ο πατέρας του Βρετανού Πρωθυπουργού πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για την κατάσταση της υγείας του γιου του δεν έχει περάσει ακόμα.

«Δε θα εισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να βγει από τη ΜΕΘ και να πάει κατευθείαν στη Downing Street χωρίς μια περίοδο προσαρμογής», είπε και πρόσθεσε: 

«Για να χρησιμοποιήσω την αμερικανική έκφραση ο γιος μου έφαγε τη σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί σωστά από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεκουραστεί γιατί δε νομίζω ότι βγήκε από την περιπέτεια του κορωνοϊού. Θέλει χρόνο».

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία φτάνει τους 7.978 και είναι ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο.

Το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι o Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην «πρώιμη φάση» της ανάκαμψης και δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο. Η βελτίωση της κατάστασης της υγείας του, ωστόσο, αναπτέρωσε τους Βρετανούς. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπα χαιρέτισε τα «καλά νέα».

Το tweet με το ουράνιο τόξο της μνηστής του, Carrie Symonds

H σύντροφος του Βρετανού Πρωθυπουργού, Carrie Symonds, η οποία είναι έγκυος και είχε νοσήσει και η ίδια, ανήρτησε στο twitter, μια ζωγραφιά ενός ουράνιου τόξου, το βράδυ της Πέμπτης. Συνόδευσε την εικόνα της με μια σειρά από emojis- χειροκροτήματα, για τον αγώνα που δίνει το ιατρικό προσωπικό για την καταπολέμηση του Covid-19.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top