Ο κορωνοϊός μείωσε τη ρύπανση στα Ιμαλάια - Είναι ορατά από μεγάλη απόσταση

Η πανδημία κάνει καλό στο περιβάλλον

Ιμαλάια

Κάτοικοι στο βόρειο ινδικό κράτος του Πουντζάμπ αντιδρούν με δέος στη θέα της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία είναι πλέον ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων, εξαιτίας της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά το lockdown.

Κορωνοϊός: Τα κανάλια της Βενετίας πιο καθαρά από ποτέ μετά την καραντίνα

Οι Ινδοί στην πόλη Jalandhar και στη γύρω περιοχή έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, με μερικούς να λένε ότι δεν είχαν δει τις κορυφές των Ιμαλαΐων εδώ και δεκαετίες. «Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα Ιμαλάια λόγω μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας» δήλωσε ο Manjit Kang, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

 

 

Το φαινόμενο αυτό κατέστη εφικτό μετά τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βιομηχανίες έκλεισαν, τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Καθάρισε η ατμόσφαιρα της Αθήνας λόγω κορωνοϊού

Το Δελχί κατέγραψε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 44% την πρώτη μέρα των περιορισμών, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Ινδίας.    Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι συνολικά 85 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία κατέγραψαν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown. Εν τω μεταξύ, η ποιότητα του αέρα στην Jalandhar, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 μίλια μακριά από τα Ιμαλάια, χαρακτηρίζεται «καλή» στην κλίμακα του εθνικού δείκτη της χώρας για 16 από τις 17 ημέρες από την ανακοίνωση των μέτρων. 

Πηγή άρθρου: Avant-garde.com.cy

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top