Κορωνοϊός: Έτσι δε μεταφέρουμε τον ιό στο σπίτι με τα ψώνια

Γιατρός από τις ΗΠΑ δείχνει πώς απολυμαίνουμε τα προϊόντα

Αμερικανός γιατρός δείχνει πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας για να μην μεταφέρουμε στο σπίτι τον κορωνοϊό. Το βίντεο είδαν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε 5 ημέρες.

«Πράσινο» φως για χορήγηση θεραπείας με χλωροκίνη και στο σπίτι

«Αυτή θα είναι η καθαρή πλευρά του τραπεζιού μου και θα θεωρήσουμε την άλλη ως την “βρώμικη” πλευρά, όπου θα βάλουμε τα ψώνια που θα φέρουμε απ’ έξω. Επειδή ξέρω ότι ανθρώπινα χέρια έχουν αγγίξει αυτό το μπουκαλάκι φαρμάκου σε λιγότερο από 72 ώρες, θα το απολυμάνω και θα το βάλω στην καθαρή πλευρά. 

Αυτό το κουτί δημητριακών είναι διαφορετική υπόθεση… είναι κουτί από χαρτόνι, οπότε ξέρουμε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε αυτή την επιφάνεια για 24 ώρες. Όμως μέσα, αυτό δεν το έχουν αγγίξει ανθρώπινα χέρια για μερικές μέρες, οπότε το βάζω εκεί και ξεφορτώνομαι το κουτί.

Με αυτό το λαχανικό έχω δύο διαφορετικές επιλογές: Μπορώ να βάλω κάποιον να μου ανοίξει το ψυγείο και το συρτάρι για λαχανικά , να ανοίξω την τσάντα και να το ρίξω κατευθείαν στο συρτάρι… ή μπορώ απλώς να το απολυμάνω» περιγράφει ο Τζέφρι Γουίνγκεν , γιατρός στο Μίσιγκαν.

 «Μπορείτε να ψεκάσετε το απολυμαντικό απευθείας πάνω σε αυτά τα αντικείμενα. Θα αντιμετωπίσω τα φρούτα που έχουν πόρους όπως είναι  το δέρμα μας. Θα πρέπει ιδανικά να πλένουμε κάθε φρούτο για 20» πρόσθεσε ο γιατρός.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top