Βουλγαρία: «Κύμα»​​​​​​​ παραιτήσεων σε νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Η πλειοψηφία των γιατρών βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης

κορωνοϊός

Στα 81 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βουλγαρία, τα περισσότερα από αυτά στη Σόφια, γεγονός που έχει προκαλέσει την παραίτηση μελών του προσωπικού στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης. 

ΗΠΑ: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία του Κάνσας λόγω κορωνοϊού

Πιο συγκεκριμένα, 85 μέλη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μετά την απόφαση το νοσοκομειακό ίδρυμα να περιθάλπει ασθενείς με κορωνοϊό. Ο δρ. Γκεόργκι Τοντόροφ δήλωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπήρχαν πληροφορίες για την «τύχη» του νοσοκομείου και των ασθενών του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο δεν διαθέτει αρκετούς εξειδικευμένους ιατρούς για τη θεραπεία ασθενών με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, ούτε εξοπλισμό και προστατευτικό ρουχισμό. Επίσης, επισήμανε ότι η πλειονότητα των γιατρών βρίσκονται πολύ κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης και ανησυχούν για την ασφάλειά τους

Η δήμαρχος της Σόφιας, κ. Φαντάκοβα, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο, επισήμανε σε δηλώσεις της ότι ασθενείς με κορωνοϊό θα γίνουν δεκτοί, όταν το ίδρυμα αποκτήσει το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Τουρκία: Οι Αρχές βοήθησαν κόρη διευθυντή να «αποδράσει» από καραντίνα

Εξάλλου, αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Yazaki» αρνήθηκαν να εργαστούν και κήρυξαν απεργία λόγω των κακών, όπως υποστηρίζουν, συνθηκών υγιεινής. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους, είναι πιθανό να γίνουν οι ίδιοι τα επόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top