Ιράκ - εγκλωβισμένοι Έλληνες οδηγοί: Έκκληση για βοήθεια μέσω Star

Ζητούν την παρέμβαση του Yπουργείου Εξωτερικών

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί βρίσκονται εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι στο Ιράκ, στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι τελωνειακές αρχές της Τουρκίας, τους απαγορεύουν την είσοδο με την πρόφαση του… κορωνοϊού. Το Star επικοινώνησε με τους οδηγούς, οι οποίοι κάνουν έκκληση, να βρεθεί λύση για να επιστρέψουν στην πατρίδα.  

Εγκλωβισμένοι Έλληνες οδηγοί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

«Είμαστε στο σύνορο, στο Ζάχο. Είμαστε εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί από το Σάββατο. Δε μας αφήνουν οι Τούρκοι να περάσουμε μέσα στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού. Είμαστε όλοι καλά. Όλοι οι Έλληνες οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους. Θέλουμε την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, να μας βρει μια λύση στο πρόβλημα μας, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ευχαριστώ πολύ όλους», είπε ένας από τους Έλληνες οδηγούς.

Δεκατέσσερις ολόκληρες μέρες, οι Έλληνες οδηγοί,  βρίσκονται ουσιαστικά όμηροι στα χέρια των Τουρκικών τελωνειακών αρχών. Καθηλωμένοι στα σύνορα με το Ιράκ, βλέπουν μέρα και νύχτα τα άλλα φορτηγά, κυρίως τους Τούρκους, να περνάνε τα σύνορα, αλλά αυτοί, εξακολουθούν να παραμένουν σε αναμονή χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, για το πότε επιτέλους θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα.
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες, δήθεν  για να προστατεύσουν τον πληθυσμό από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Κανείς, ωστόσο, από τους οδηγούς μας  δεν έχει συμπτώματα, ενώ ένας, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξέταση για τον ιό, βγήκε αρνητικός στο τεστ. 

Αυτό το «μπλόκο» πάντως για τους Έλληνες οδηγούς διεθνών μεταφορών στα σύνορα με το Ιράκ, συμπωματικά συνέπεσε, με την έναρξη των επεισοδίων στις Καστανιές του Έβρου. Οι 13 Έλληνες, μέσω του Star , κάνουν έκκληση, να βρεθεί άμεσα λύση. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top