Εννέα νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία - Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα ερείπια

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, στοιχίζοντας τη ζωή σε εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες. 

Σεισμολόγοι για Τουρκία: Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, εννέα είναι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες στο Βαν της Τουρκίας από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ στο Χόι του Ιράν, όπως δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από τα ερείπια υπάρχουν άνθρωποι και είναι σε εξέλιξη εργασίες διάσωσής τους. Ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρία παιδιά ενώ η κατάσταση οκτώ τραυματιών είναι κρίσιμη. 

Ο Τούρκος Υπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικώς και τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το σεισμό.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη συνοκία Μπάσκαλε στο Βαν η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν. Λόγω του σεισμού πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει ενώ άλλα έχουν υποστεί ζημιές. Κάτω από τα ερείπια βρίσκονται και πολλά ζώα. 

Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τούρκία. 

Τουρκία: 41 οι νεκροί από τον σεισμό - Τέλος οι έρευνες διάσωσης

«Εστάλησαν ομάδες διάσωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για ζημιές ούτε για νεκρούς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν και δεν είναι κατοικημένη», δήλωσε ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Το TRT μετέδωσε πως ομάδες επιθεώρησης ζημιών εστάλησαν στην περιοχή. Υπήρξαν επίσης αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων στην τουρκική πόλη Βαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Δένδιας: Πλήρης αλληλεγγύη στην Τουρκία και στο Ιράν

Την πλήρη αλληλεγγύη του ελληνικού λαούς στην Τουρκία και το Ιράν εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας: «Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στην #Τουρκία και το #Ιράν για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τις δύο χώρες. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και σε όλους που επλήγησαν από τον σεισμό».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top