Τραμπ κατά Oscars: «Νίκησε ταινία από τη Ν. Κορέα... Τι στον διάβολο;»

Δεν γλίτωσε ούτε ο... Brad Pitt από τα σχόλια

Έντονη κριτική άσκησε στη φετινή απονομή των Όσκαρ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εστιάζοντας στη βραβευμένη ταινία νοτιοκορεάτικης παραγωγής «Παράσιτα». 

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν προσέφερε χάρη στον ιδρυτή του WikiLeaks

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο, ο Τραμπ είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του: «πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;». 

«Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» συνέχισε ο ίδιος. Μάλιστα, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν την έχει παρακολουθήσει. 

Η ταινία «Παράσιτα» του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο είναι το πρώτο μη αγγλόφωνο φιλμ μεγάλου μήκους που έλαβε το σημαντικότερο βραβείο της βιομηχανίας του Χόλιγουντ και σατιρίζει τις κοινωνικές ανισότητες.

Η απάντηση της εταιρίας για τα αιχμηρά σχόλια Τραμπ 

Η αμερικανική εταιρεία που διένειμε την ταινία, η Neon, αντέδρασε με ένα αιχμηρό σχόλιο στα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατ’ αυτήν, η δυσπιστία που δείχνει ο Τραμπ έναντι του υποτιτλισμένου φιλμ είναι «κατανοητή: δεν ξέρει ανάγνωση». Στην προεκλογική του εμφάνιση ο Τραμπ, συνέχισε εκφράζοντας την προτίμησή του, αν όχι τη νοσταλγία του, για τις μεγάλες κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Τραμπ: «Έκλεψε» την παράσταση η προεδρική λιμουζίνα σε αγώνα οχημάτων

«Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλούμε;», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.

Από τα... καλά λόγια του Τραμπ δεν γλίτωσε ούτε ο Brad Pitt 

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε εξάλλου φραστικά πυρά εναντίον του Brad Pitt, που έλαβε βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου φέτος, αποκαλώντας τον «εξυπνάκια».

Ο Pitt, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, κατέστησε σαφές πως τασσόταν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη. Ο Τραμπ απαλλάχθηκε από τη Γερουσία στις αρχές του μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top