Το σκίτσο που προκάλεσε αντιδράσεις κατά του Μακρόν

Κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο για κυνισμό

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία μια φωτογραφία του Εμμανουέλ Μακρόν που κρατάει ένα μπλουζάκι με στάμπα έναν μονόφθαλμο γάτο και το χάσταγκ#LBD2020 τα όπλα της αστυνομίας που πετούν πλαστικές σφαίρες και βγάζουν μάτια. Πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα κατηγορούν το Γάλλο πρόεδρο για κυνισμό. 

Τουρκία: Η Γαλλία κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από το 2011


Ο σκιτσογράφος που σχεδίασε τον τραυματισμένο γάτο, όπως υποστήριξε, ήθελε να υπογραμμίσει μέσα από την τέχνη του την έξαρση της αστυνομικής βίας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στη Γαλλία.


«Λαμβάνοντας αυτό το μπλουζάκι είχε δει  περί τίνος πρόκειται. Γνωρίζοντας πολύ καλά την αμφισβήτηση και μέσα σε τέτοιες καταστάσεις, υπάρχει πάντα ένα παιχνίδι επιρροής και επικοινωνίας, για το ποιος θα επωφεληθεί, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα τέτοιο γεύμα χωρίς να μπορώ να  πω αυτά που είχα να πω. Χωρίς να στρέψω τα φώτα της δημοσιότητας σ αυτά τα πράγματα που είναι εξοργιστικά» δήλωσε ο σκιτσογράφος, Ζουλ. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κόμικς στην πόλη Αγκουλέμ. Νωρίτερα ο Μακρόν είχε γευματίσει με σκιτσογράφους και είχε διαφωνήσει για πολιτικά ζητήματα, με τον σχεδιαστή του επίμαχου σκίτσου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top