Μέρκελ για Άουσβιτς: «Να εναντιώνονται οι πολίτες στον ρατσισμό»

«Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια στη Γερμανία»

Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, προέτρεψε τους πολίτες «να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του Άουσβιτς και να εναντιώνονται σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ρατσισμού»

Μητσοτάκης από το Άουσβιτς: Να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοια τραγωδία

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι στη Γερμανία και στην Ευρώπη αισθάνονται ασφαλείς, σαν στο σπίτι τους», είπε τη Δευτέρα πριν από τη συναυλία στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου για την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς.

«Εμείς φέρουμε την ευθύνη ώστε όλος ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια στο έδαφός μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με σθένος κατά της μισαλλοδοξίας, του μίσους, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού», δήλωσε σε μια στιγμή που η Γερμανία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού  κυρίως της άκρας δεξιάς. «Οφείλουμε ιδιαίτερα να ευαισθητοποιήσουμε  τις νέες γενιές», τόνισε η Μέρκελ.

Άουσβιτς: «Αν ξεχάσουμε τους νεκρούς είναι σαν να τους σκοτώνουμε ξανά»

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος παρέστη επίσης στην συναυλία, δήλωσε: «Πρέπει να βρισκόμαστε στην πλευρά της αλήθειας, αλλιώς η μνήμη θα σβήσει. Η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν πρέπει να ξαναγραφεί και να γίνει κατάχρηση για τρέχοντες πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο για όσα συνέβησαν στο Άουσβιτς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top