Γαλλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο Παρίσι

Οι απεργίες διαταράσσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Επεισόδια στο Παρίσι

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, στο Παρίσι, την ώρα που οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων απειλούν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Γαλλία: Οι απεργίες των ΜΜΜ έχουν «γονατίσει» το χριστουγεννιάτικο Παρίσι

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών συγκρούστηκαν με περίπου 30 διαδηλωτές σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα ο καπνός να φθάσει στο εσωτερικό του σταθμού.

Γαλλία: Παραλύει η χώρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων

Από τις απεργίες, που διαταράσσουν τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων, επηρεάστηκαν και άλλοι κεντρικοί σταθμοί του Παρισιού όπως η Γκαρ ντι Νορ, που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των τρένων Eurostar προς το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και η Γκαρ ντε λ’ Εστ.

Γαλλία: Απαγόρευση φωτογραφιών και βίντεο ζητά η αστυνομία

Πετρελαϊκός Τομέας 

Τα μέλη του συνδικάτου CGT ψήφισαν υπέρ της διακοπής της παραγωγής στο διυλιστήριο της Total στο Γκρανπουί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του συνταξιοδοτικού συστήματος, έγινε σήμερα γνωστό από έναν συνδικαλιστή.

Η διακοπή της παραγωγής στο διυλιστήριο της PetroIneos στο Λαβερά με παραγωγή 210.000 βαρελιών την ημέρα ξεκίνησε χθες, έπειτα από τη διεξαγωγή μιας ανάλογης ψηφοφορίας από το CGT. 

Δακρυγόνα και μολότοφ στο κέντρο του Παρισιού

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Γαλλίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο εφοδιασμός σε καύσιμα των βενζινάδικων συνεχίζεται κανονικά.  

Το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων στον βιομηχανικό τομέα, διαμηνύει ότι δεν θα κηρύξει εκεχειρία ενόψει των Χριστουγέννων.

Συγκοινωνίες 

Οι απεργοί θέλουν να «κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα» κατά τη διάρκεια των εορτών, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζουν να παραλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες. 

Έπειτα από ένα πολύ περίπλοκο Σαββατοκύριακο «εξόδου» για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, σήμερα μονάχα το 40% των τρένων υψηλής ταχύτητας και των τρένων εξπρές του περιφερειακού δικτύου κυκλοφορούν και το 20% των τρένων στα προάστια του Παρισιού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top