Επτάχρονος ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη έναν… «καλό μπαμπά»

Το γράμμα του συγκίνησε κι έγινε viral

Άγιος Βασίλης

Ένα αγοράκι μόλις επτά ετών που φιλοξενείται σε δομή για κακοποιημένα παιδιά με τη μητέρα του συγκίνησε τους πάντες με το δώρο που ζήτησε στο γράμμα του από τον Άγιο Βασίλη. 

Το μικρός αγοράκι, ζήτησε από τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών βιβλία, ένα λεξικό, μια πυξίδα κι ένα ρολόι. Όμως η μεγαλύτερή του επιθυμία, όπως έγραψε είναι «ένας πολύ, πολύ, πολύ καλός μπαμπάς».

Το γράμμα βρήκε η μητέρα του μέσα στην τσάντα του σχολείου του και το μοιράστηκε με τους ειδικούς που εργάζονται στη μονάδα ψυχικής φροντίδας που τους φιλοξενείς. 

Εκείνοι ήταν μάλιστα που δημοσιοποίησαν το γράμμα στα social media με αποτέλεσμα να γίνει viral.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Έπρεπε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας. Ο μπαμπάς είχε χάσει τα μυαλά του. Έπρεπε να κάνουμε όλες τις μικροδουλειές. Ο μπαμπάς πήρε ό,τι ήθελε. Η μαμά είπε ότι ήταν ώρα να φύγουμε για να πάμε σε ένα πιο ασφαλές μέρος όπου δε θα φοβόμαστε.
Φοβάμαι ακόμη. Δεν μου αρέσει να μιλάω με τα υπόλοιπα παιδιά. Άγιε Βασίλη, θα έρθεις φέτος τα Χριστούγεννα; Δεν έχουμε τα πράγματά μας εδώ. Τίποτα. Μπορείς να φέρεις μερικά βιβλία, ένα λεξικό, μια πυξίδα και ένα ρολόι; Επίσης, θα ήθελα έναν πολύ, πολύ, πολύ καλό μπαμπά. Μπορείς να το κάνεις αυτό; 

Με αγάπη,
Μπλέικ»
, έγραφε στο γράμμα του.

Γιατρός της δομής φιλοξενίας είπε πως ο μικρός Μπλέικ είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις κακοποιημένων παιδιών. 
Είκοσι άνθρωποι ανά λεπτό κακοποιούνται κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ενδοοικογενειακής Βίας, αριθμός που ισοδυναμεί με δέκα εκατομμύρια παιδιά, άντρες και γυναίκες τον χρόνο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γράμματος, αρκετοί άνθρωποι προσφέρθηκαν να δωρίσουν χρήματα για τα δώρα του μικρούλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top