ΗΠΑ: Θεαματική καταδίωξη ληστών άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς

Ανάμεσά τους και δύο αθώοι πολίτες

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από τη θεαματική καταδίωξη στο Μαϊάμι 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μαϊάμι μετά από θεαματική καταδίωξη ληστών που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο δράστες λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Κόραλ Γκέιμπλς, στο νότιο Μαϊάμι. 

Την ώρα που διέφευγαν από τον τόπο της ληστείας, έκλεψαν ένα φορτηγό της UPS και απήγαγαν τον οδηγό του.

Ακολούθησε καταδίωξη για δεκάδες χιλιόμετρα, με πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας να ρίχνονται στο κυνήγι του φορτηγού που έκανε ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πλήθος άλλων αυτοκινήτων.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την καταδίωξη σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αστυνομίας και των ληστών, με απιτέλεσμα μαζί με τους δύο ενόπλους να χάσουν τη ζωή τους και δύο αθώοι πολίτες.

Όπως εξήγησε ο Τζορτζ Πίρο, πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μεταξύ των δύο αθώων πολιτών που σκοτώθηκαν είναι ο οδηγός που απήχθη και ένας διερχόμενος.

Η αστυνομία του Μίραμαρ διαβεβαίωσε νωρίτερα μέσω Twitter ότι κανένα στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου δεν έχασε τη ζωή του. 

Μεγάλο μέρος της θεαματικής καταδίωξης αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικούς σταθμούς, χάρη σε πλάνα που τράβαγαν εικονολήπτες από ελικόπτερα. Τα πλάνα εικονίζουν μεταξύ άλλων το καφετί φορτηγό να κινείται έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με τις πίσω πόρτες του ανοιχτές, με περιπολικά της αστυνομίας να το καταδιώκουν.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top