Συρία: Η Τουρκία θέλει την εξολόθρευση των Κούρδων σε απόσταση 500 χλμ.

Το σχέδιο Ερντογάν  για Μάνμπιτζ και Κομπάνι

Η Συρία πνίγεται στο αίμα. Οι Κούρδοι προβάλλουν ισχυρή αντίσταση στα  σχέδια εθνοκάθαρσης του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκοι ισχυρίζονται πώς έχουν «καθαρίσει» τη ζώνη ανατολικά του Ευφράτη. Θέλουν μάλιστα να εξολοθρεύσουν τους Κούρδους σε μία απόσταση 500 χλμ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα παιδιά είναι τα αθώα θύματα του  πολέμου. Αντί να παίζουν ανέμελα στις γειτονιές,  τρέχουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Μία μητέρα νανουρίζει το μωρό της δεμένο στις ρόδες ενός φορτηγού.

Συρία: Σκεπάζουν τους νεκρούς με κουβέρτες και τους φορτώνουν σε καρότσες

Ο Ερντογάν «θερίζει» αμάχους, γυναίκες και παιδιά

Στο Star συνομιλίες τζιχαντιστών - Θέλουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα!

«Έχουν περάσει 4 μέρες από τη μέρα που κάναμε μπάνιο τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει νερό. Δεν έχουμε τουαλέτες. Αυτός είναι ο Χασάν το μικρό μου αγόρι , τι να κάνω;» λέει μάνα από το Κομπάνι.

Με τις φωνές τους να σπάνε, Κούρδισσες εκλιπαρούν να σταματήσει το αιματοκύλισμα.

Η Ζεινέμπ είναι από τα παιδιά που ξεγέλασαν τον θάνατο στο παρά πέντε. Το σπίτι της στη Ρας Αλ Αϊν έχει γίνει σκόνη.
«Είδα αίμα και άλλα πράγματα δίπλα μου. Μία κυρία έχασε τα πόδια της. Η μητέρα μου μου είπε να τρέξω» περιγράφει.

Άνθρωποι  απελπισμένοι περιφέρονται σαν φαντάσματα στις μισογκρεμισμένες πόλεις. Πεινούν και διψούν.  Δεκάδες χιλιάδες θα κατευθύνουν προς τα κουρδικά σύνορα (στο Ιράκ). Οι Κούρδοι στο Ιράκ είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα αδέλφια τους από τη βορειο-ανατολική Συρία, αναφέρει το CBN News.

Το σχέδιο Ερντογάν  για Μάνμπιτζ και Κομπάνι

Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να εξολοθρεύσει τους Κούρδους στις πόλεις Μάνμπιτζ και Κομπάνι. Εκεί τα  τουρκικά στρατεύματα έρχονται αντιμέτωπα με τις δυνάμεις του Άσαντ. O Toύρκος πρόεδρος θέλει να ενώσει τη ζώνη ασφαλείας με την περιοχή κοντά στο Αφρίν. Έτσι θα καταλάβει πάνω από 500 χλμ.

«Ο πρώτος μας στόχος είναι να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες και τις βάσεις του PKK στη βόρεια Συρία. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, στην πατρίδα τους , οι 3.650.000 Σύροι- Άραβες που φιλοξενούνται στην Τουρκία εδώ και 8 χρόνια»

Τουρκάλα δημοσιογράφος απειλεί πολίτες να πουν αυτά που θέλει εκείνη!

Την ίδια ώρα , ο πόλεμος της προπαγάνδας καλά κρατεί. Η Τουρκάλα δημοσιογράφος με το κράνος που βλέπετε απειλεί πολίτες πως εάν δεν πουν στην κάμερα αυτά που θέλει εκείνη, θα τους καταγγείλει στις τουρκικές Αρχές ως υποστηρικτές «τρομοκρατών».

Τουρκάλα δημοσιογράφος: «Γιατί τότε δεν παραδέχεσαι ότι ήταν το YPG (σ.σ. που σας βομβάρδισε);».
Άνδρας κάτοικος: «Πώς μπορώ να ξέρω ποιος το έκανε αυτό;».
Τουρκάλα δημοσιογράφος: «Θα σε αναφέρω στην Αστυνομία!».
Οργισμένος κάτοικος: «Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας εδώ!».

Οι Τούρκοι ελέγχουν Τελ Αμπιάντ και Ρας Αλ Αϊν

Τούρκοι κομάντος έχουν μπει μέσα στα γραφεία των Κούρδων του PKK στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ , η πόλη σύμβολο για τους κούρδους είναι υπό τον έλεγχο τους όπως και η Ρας Αλ Αïν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top