«Μπόκο Χαράμ»: Ενέδρα θανάτου σε 60 ανθρώπους που επέστρεφαν από κηδεία

Μακελειό σε χωριό της Νιγηρίας

Τραυματιοφορείς μεταφέρουν θύμα επίθεσης της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν σε ενέδρα τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα θύματα, οι περισσότεροι κάτοικοι ενός χωριού στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, επέστρεφαν από κηδεία συγγενή τους όταν ένοπλοι με αυτόματα όπλα άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

«Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν περισυλλέξει τις σορούς 23 ανδρών. Όλοι έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα», δήλωσε εκπρόσωπος της Νιγηριανής Κυβέρνησης. 

Λίγη ώρα αργότερα, η τρομοκρατική οργάνωση της Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, εκπρόσωπος της οργάνωσης ακούγεται να δηλώνει ότι η επίθεση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της Οργάνωσης Mohammed Yusuf, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο κρυσφήγετο του από τον νιγηριανό στρατό.

Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση της μεγαλύτερης πληθυσμιακά αφρικανικής χώρας βρίσκεται σε πόλεμο με την τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι οποία έχει καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχο της το βόρειο, και πιο πλούσιο σε πετρελαιοπαραγωγικές πηγές, τμήμα της Νιγηρίας.

Αθώα θύματα αυτής της πολυετούς ένοπλης σύγκρούσης είναι οι κάτοικοι των χωριών, οι οποίοι γίνονται στόχοι αντιποίνων από τα ένοπλα μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top