Κουνούπια… αυτή η μάστιγα: Πώς η ζάχαρη θα σας σώσει από το τσίμπημά τους

Τι αναφέρει νέα επιστημονική μελέτη

κουνούπια

Πλησιάζει το καλοκαίρι και μαζί με αυτό θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια που με το τσίμπημά τους ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους. 

Αν λοιπόν ανήκετε στους… «γλυκοαίματους» που τους «πίνουν το αίμα» τα ενοχλητικά έντομα, τότε η λύση είναι απλή και φυσική, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιείται αντικουνουπικά, παστίλιες ή κουνουπιέρες. 

Ένα κουταλάκι ζάχαρη θα δώσει τη λύση, λένε τώρα οι επιστήμονες, έρευνα των οποίων κατέληξε ότι με αυτό τον τρόπο αποσπάται η προσοχή τους από το ανθρώπινο αίμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στη συμπεριφορά του κουνουπιού «τίγρης», που έλκεται από ανθρώπους, οι οποίοι ζουν συνήθως σε αστικές περιοχές. Είναι μάλιστα το κουνούπι που μεταφέρει αρκετούς επικίνδυνους ιούς, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο ιός Ζίκα. 

Τα θηλυκά κουνούπια - τίγρεις κερδίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεννήσουν τα αυγά τους ρουφώντας αίμα, αλλά επίσης τρεφόμενα με ζάχαρη που βρίσκουν στο νέκταρ των φυτών. 

Οι ερευνητές επιχείρησαν να δουν εάν ένα κουνούπι με την... κοιλιά του γεμάτη ζάχαρη θα μείωνε την επιθυμία για ανθρώπινο αίμα. Το αποτέλεσμα του πειράματος έδειξε ότι τα κουνούπια αυτά δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για ανθρώπινο αίμα, αφού ήταν «γεμάτα» ζάχαρη! 

Πάντως η τεχνική αυτή μπορεί να αποδίδει για μικρές περιόδους, καθώς διαπιστώθηκε πως η «όρεξη» κουνουπιών για ανθρώπινο αίμα μειώθηκε για περίπου μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση ζάχαρης, όμως το πείραμα εστίασε μόνο στα θηλυκά κουνούπια, τα οποία επιπλέον ζουν περίπου 60 ημέρες συνολικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top