Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς… «τα δάκρυα της Γιανέλα»

Το κοριτσάκι που κλαίει όταν απομακρύνεται από την αγκαλιά της μαμάς του

Η φωτογραφία με το μικρό κοριτσάκι από την Ονδούρα που κλαίει όταν απομακρύνεται από την αγκαλιά της μητέρας του στα σύνορα Μεξικού- Ηνωμένων Πολιτειών, ανακηρύχθηκε φωτογραφία της χρονιάς.

Η μικρή Γιανέλα από την Ονδούρα κλαίει σπαρακτικά. Αποχωρίζεται την αγκαλιά της μητέρας της, Σάντρα. Ο Αμερικανός συνοριοφύλακας της κάνει σωματικό έλεγχο.

Η εικόνα του κοριτσιού, το οποίο είναι μόλις δυο ετών, προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση.  Και η φωτογραφία γίνεται η φωτογραφία της χρονιάς. Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο απαθανάτισε ο Τζον Μουρ.

«Κάποια στιγμή ο συνοριοφύλακας ζήτησε από τη μητέρα να αφήσει κάτω την κόρη της, ενώ της έκανε έλεγχο. Είχα λίγο χρόνο για να φωτογραφίσω και όταν τα πόδια της κόρης ακούμπησαν στο έδαφος άρχισε να κλαίει» δήλωσε ο φωτορεπόρτερ.

Μόνο τα φώτα των αυτοκινήτων και οι σειρήνες φωτίζουν τη μάνα και το παιδί της. Ο Μουρ δε σταματά να τραβά φωτογραφίες. Η μικρή ησυχάζει στην αγκαλιά της μητέρας της. Της δένει τα κορδόνια των παπουτσιών, δε θέλει να την αποχωριστεί ποτέ ξανά.

«Κάθε φορά που βγαίνω με τη φωτογραφική μηχανή μου, θέλω να αλλάξω τον κόσμο. Και μαντέψτε. Συνήθως απογοητεύομαι αλλά μια φορά στο τόσο μπορούμε να το κάνουμε λίγο»

Οι κριτές τόνισαν ότι αυτό το στιγμιότυπο, αντανακλά μια βία άλλου τύπου. Ψυχολογική.

Μετά το κύμα οργής που προκάλεσε αυτή η φωτογραφία, η υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι η Γιανέλα και η μητέρα της δεν συγκαταλέγονταν στους χιλιάδες μετανάστες που διαχωρίστηκαν μετά την έλευσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top