Φινλανδία: Νάρκωναν και βίαζαν αγόρια - Μετά διένειμαν βίντεο στο διαδίκτυο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα - Συνελήφθησαν πέντε άντρες

κακοποίηση

Κύκλωμα κακοποίησης παιδιών στο οποίο ύποπτοι μαγνητοσκοπούσαν μικρά αγόρια -ακόμη και 6 χρόνων- να κακοποιούνται σεξουαλικά εξαρθρώθηκε στη Φινλανδία. Οι δράστες διένεμαν και αντάλλασσαν τα βίντεο στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Η επικεφαλής των ερευνών Σάνα Σπρίνγκαρε δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε 17 δυτικές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές, όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Νάρκωναν αγόρια και τα βίαζαν

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την άγρια κακοποίηση και τον βιασμό των θυμάτων τους -έξι αγόρια ηλικίας από 6 έως 15 ετών που ήταν μερικές φορές ναρκωμένα-- σε διάστημα 14 ετών από το 2004 έως το 2018.

«Η ηπιότερη μορφή κακοποίησης ήταν η προβολή πορνό για ενήλικους σε ένα (παιδί) θύμα και το χειρότερο ήταν ο βιασμός επί 10 ώρες ενός παιδιού στο οποίο είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά», είπε η Σπρίνγκαρε.

Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, τα οποία διένεμε διεθνώς, μερικές φορές σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου, για να παραλάβει παρόμοιο υλικό από άλλες χώρες ως αντάλλαγμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Βίντεο έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της κακοποίησης

Το παράνομο υλικό, που είχε παραληφθεί από το εξωτερικό και αναδιανεμόταν από το φινλανδικό δίκτυο, περιλάμβανε και ένα βίντεο που έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται στη διάρκεια της κακοποίησης, ανακοίνωσε η ομάδα έρευνας.

Η Σπρίνγκαρε αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία για τους ύποπτους ή για τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Η αστυνομία θα παραπέμψει τώρα την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών κατά των υπόπτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top