Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για 17η εβδομάδα

Πεδίο μάχης και οι δρόμοι του Κίεβο - Μαδούρο: «Το πραξικόπημά τους απέτυχε

Στη Γαλλία, τα «Κίτρινα Γιλέκα» βγήκαν στους δρόμους για 17η εβδομάδα. Η ένταση δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά. Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και στο Κίεβο μεταξύ ακροδεξιών και της αστυνομίας.

Οι δρόμοι του Κιέβου μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν ακροδεξιούς διαδηλωτές που κάνουν πορεία έξω από το προεδρικό μέγαρο. Εκείνοι αντιστέκονται. Kλωτσούν τους άνδρες των αρχών. Προσπαθούν να τους βγάλουν τα κράνη. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για διαφθορά.

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για 17η εβδομάδα

Οι αύρες παραταγμένες και οι διαδηλωτές απέναντί τους. Ένα άνδρας χωρίς μπλούζα δε διστάζει να σταθεί μπροστά από τα κανόνια νερού. Τα Κίτρινα Γιλέκα δεν οπισθοχωρούν. Διαδηλώνουν για 17η εβδομάδα. Επικρατεί ένταση. Συγκρούονται με την αστυνομία.
Η ατμόσφαιρα σε κεντρικούς δρόμους μεγάλων γαλλικών πόλεων είμαι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Μαδούρο: «Το πραξικόπημά τους απέτυχε»

«Δεχτήκαμε διεθνή κυβερνοεπίθεση στην κεντρική μονάδα ηλεκτροδότησης. Νικήσαμε το πραξικόπημά τους» δήλωσε ο Μαδούρο.

Με το blackout να συνεχίζεται σε πολλά τμήματα της Βενεζουέλας, ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις έξωθεν δυνάμεις για κυβερνοεπίθεση. Δεκαπέντε νεφροπαθείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Η άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου Γκουαϊδό ζητούν την παραίτηση Μαδούρο το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top