Σοβαρά επεισόδια στις προεδρικές εκλογές: 39 νεκροί στη Νιγηρία

Φόβοι για νέες ταραχές

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν ανήμερα των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία το περασμένο Σάββατο.

Τον αριθμό των νεκρών ανακοίνωσαν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, την ώρα που η χώρα περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης που χαρακτηρίστηκε η πιο αμφίρροπη από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα, το 1999, κι ενώ αμφότεροι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι ήδη ανακοίνωσαν τη νίκη τους, χωρίς να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της εκλογικής επιτροπής.

Την ίδια ώρα οι Αρχές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες ταραχές μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, εντός της εβδομάδας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τόσο ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι, 76 ετών, άλλοτε επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος, που διεκδικεί δεύτερη θητεία υποσχόμενος να πατάξει τη διαφθορά, όσο και ο Ατίκου Αμπουμπακάρ, 72 ετών, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος, που υπόσχεται να μεγεθύνει τον ρόλο των επιχειρηματιών και του ιδιωτικού τομέα εν γένει στη χώρα, ανακήρυξαν τη νίκη τους χωρίς να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημο απολογισμό θυμάτων των πολιτικών ταραχών στη δημοσιότητα. Ανέφερε ότι 128 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα και κατηγορούνται ότι διέπραξαν φόνους, έκλεψαν κάλπες, ή πως αποπειράθηκαν να διαπράξουν νοθεία, καθώς και ότι κατασχέθηκαν τουλάχιστον 38 όπλα και ποσότητες εκρηκτικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top