H Αir France ακυρώνει πτήσεις προς τη Βενεζουέλα για λόγους ασφαλείας

Επιχείρηση στα σύνορα ετοιμάζει η αντιπολίτευση

βενεζουελα air france

Ως τη Δευτέρα –τουλάχιστον- αναστέλλονται όλες οι πτήσεις της Air France με προορισμό το Καράκας, την ώρα που η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για μια επιχείρηση στα σύνορα της Βενεζουέλας για να μπει στη χώρα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, παρά το ότι ο στρατός έχει διαμηνύσει πως δεν θα το επιτρέψει.

Εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας δήλωσε πως ορισμένες πτήσεις «ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα», εξηγώντας πως πρόκειται για «προσωρινό μέτρο».

Οι ακυρώσεις αφορούν τις πτήσεις προς και από το Καράκας την 23η, την 24η και την 25η Φεβρουαρίου (από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα).Ο ιστότοπος της Air France προτείνει ανταποκρίσεις από τον Παναμά για αυτές τις ημέρες.

Στα σύνορα το Σάββατο ο Γκουαϊδό για να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Το Σάββατο ο Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας μέχρι να γίνουν εκλογές, σκοπεύει να πάει στα σύνορα μαζί με περίπου 700.000 εθελοντές για να παραλάβει και να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν διαθέσει για τη χώρα οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Την ίδια ώρα ο στρατός της χώρας παραμένει πιστός στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Η Air France, η οποία εκτελεί πτήσεις προς το Καράκας πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Παρίσι, είχε επίσης ακυρώσει τα δρομολόγιά της τον Ιούλιο του 2017, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η προηγούμενη έξαρση της πολιτικής κρίσης και ο πρόεδρος Μαδούρο οργάνωσε την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης προς αντικατάσταση του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top