Βουλευτής παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα σάντουιτς

Υποστήριξε πως ήθελε να τσεκάρει την ασφάλεια του σούπερ μάρκετ

βουλευτης σαντουιτς

Ένα… «κοινωνικό πείραμα» ήταν αυτό που στοίχισε τη βουλευτική έδρα στον 59χρονο Ντάρι Κράισιτς από την Σλοβενία.

Ο Κράισιτς ο οποίος υπήρξε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος List of Marjan Šarec (Λίστα του Μάριαν Σάρετς, LMS) αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την «κλοπή» ενός σάντουιτς από σούπερ μάρκετ.

Τι συνέβη; Ο 59χρονος βρισκόταν μέσα σε κατάστημα στη Λουμπλιάνα και περίμενε επί τρία λεπτά στο ταμείο προκειμένου να πληρώσει. 

Τρεις υπάλληλοι του σουπερμάρκετ δεν παρατήρησαν ότι ο Κράισιτς περίμενε στο ταμείο ενώ αυτοί μιλούσαν μεταξύ τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην καθηγητής να μπει στον πειρασμό να ελέγξει την προσοχή τους.Έτσι αποφάσισε να τσεκάρει τα αντανακλαστικά τους και να το «κλέψει».

«Πρέπει να στεκόμουν τρία λεπτά στο ταμείο», συμπλήρωσε αργότερα σε δηλώσεις που έκανε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο POP. «Κανένας δε με ακολούθησε, κανένας δεν φώναξε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η υπερβολική εξάρτηση από τις κάμερες ασφαλείας κάνει μερικές φορές το προσωπικό να «παραβλέπει» κάποια πράγματα.

Το περιστατικό αρχικά το είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Κράισιτς σε συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο. Aν και γέλασαν με την ιστορία του, στη συνέχεια η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις. Χθες Πέμπτη, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, ο Μπράνε Γκολούμποβιτς, καταδίκασε την πράξη του βουλευτή την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

Ο 59χρονος αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί με δική του πρωτοβουλία. Όμως επέμεινε, πως μετά την «κλοπή» του σάντουιτς, επέστρεψε στο κατάστημα, πλήρωσε και ζήτησε και συγγνώμη, λέγοντας ότι λυπάται για το «κοινωνικό πείραμα» που έκανε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top