Η στιγμή της εισβολής τρομοκρατών σε κτίριο στο Ναϊρόμπι – 15 νεκροί

Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν από τα έγγραφα που είχαν πάνω τους

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους ένας Βρετανός και ένας Αμερικανός, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης σε κτίριο του Ναϊρόμπι.

Στο video από κάμερα ασφαλείας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters, έχει καταγραφεί η στιγμή που οι τρομοκράτες εισβάλλουν στο κτιριακό συγκρότημα.

Αποκλεισμένο το κτιριακό συγκρότημα μετά την τρομοκρατική επίθεση. Φωτογραφία: Ben Curtis/Associated Press

Η εισβολή τζιχαντιστών κράτησε περισσότερες από δέκα ώρες, ενώ τα θύματα αναγνωρίστηκαν από τα έγγραφα που έφεραν πάνω τους.
Τα 11 από τα θύματα ήταν Κενυάτες, ενώ δύο δεν είχαν πάνω τους χαρτιά.

Πυροβολισμοί σε συγκρότημα ξενοδοχείου -Ανθρώπινα μέλη κείτονται στο έδαφος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση είχε ως στόχο ξενοδοχείο και κτιριακό συγκρότημα όπου έχουν την έδρα τους διάφορες εταιρείες.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ της Σομαλίας. 

Σημάδια από σφαίρες στο κτιριακό συγκρότημα όπου έγινε η επίθεση. Φωτογραφία: Ben Curtis/Associated Press

Όλες αυτές τις ώρες, δεκάδες εργαζόμενοι και επισκέπτες παρέμεναν κλεισμένοι μέσα στο κτιριακό συγκρότημα, με πολλούς να έχουν τραυματιστεί.

Η χθεσινή επίθεση στο Ναϊρόμπι, διεθνή εμπορικό κόμβο όπου εργάζονται χιλιάδες ξένοι, προφανώς είχε στόχο τις διάφορες εταιρείες που λειτουργούν στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, φέρνοντας στο μυαλό των περισσότερων, την πολυαίμακτη επίθεση το 2013 στο εμπορικό κέντρο Westgate (67 νεκροί), στην ίδια συνοικία.

Δυνάμεις του στρατού κινητοποιήθηκαν για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών.Φωτογραφία: Ben Curtis/Associated Press

Εξουδετερώθηκαν όλοι οι τρομοκράτες της Σεμπάμπ - Το χρονικό της επίθεσης

Τελικά η επιχείρηση ασφαλείας έληξε μετά από 20 ώρες, ενώ όλοι οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 15:00 το μεσημέρι (14:00 η ώρα Ελλάδας), με μια ισχυρή έκρηξη στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος και κατόπιν την πυροδότηση της βόμβας με την οποία είχε ζωστεί ένας καμικάζι στο φουαγιέ του ξενοδοχείοy Dusit, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τραυματίες κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Φωτογραφία: Ben Curtis/Associated Press

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ξέσπαγαν σποραδικά ανταλλαγές πυρών και ακούγονταν εκρήξεις, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης δεκάδων παγιδευμένων.

Το κτιριακό αυτό συγκρότημα στην πρωτεύουσα της Κένυας αποτελείται από το ξενοδοχείο dusitD2, εστιατόρια και κτίρια γραφείων. Την ώρα της επίθεσης πολλά από τα θύματα γευμάτιζαν στο εστιατόριο Secret Garden.

Τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά την εισβολή των τρομοκρατών.Φωτογραφία: Ben Curtis/Associated Press

Η Σεμπάμπ υποστηρίζει ότι εξαπολύει επιθέσεις στην Κένυα για να εκδικηθεί για τη δράση των κενυατικών στρατευμάτων στη Σομαλία. Οι κενυατικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς στο σομαλικό έδαφος εντός των ορίων της δράσης της AMISOM, της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης που υποστηρίζει την αδύναμη σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top