Γαλλία: Ξύλο, γκλομπ και δακρυγόνα μεταξύ αστυνομίας και «κίτρινων γιλέκων»

Οδηγός σκοτώθηκε σε παρακαμπτήρια οδό που είχαν αποκλείσει διαδηλωτές

Νέες άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι, μεταξύ των «κίτρινων γιλέκων» και της αστυνομίας.

Οι Αρχές έκαναν χρήση γκλομπ και δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ένας εκ των διαδηλωτών πήρε μάλιστα έναν πυροσβεστήρα και τον έστρεψε προς τους αστυνομικούς. Η απάντησή τους ήταν άμεση καθώς τον χτύπησαν με τα γκλομπ έως ότου τον αφήσει κάτω.

Παρά τη νέα ένταση που σημειώθηκε, ο αριθμός των «κίτρινων γιλέκων» έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ οι τουρίστες έχουν αρχίσει πλέον και κυκλοφορούν στα hotspots του Παρισιού. Το μουσείο του Λούβρου αλλά και ο Πύργος του Άιφελ, έχουν αποκτήσει ξανά ζωή, με τον Πύργο του Άιφελ να ανοίγει και πάλι τις πόρτες του μετά το σύντομο λουκέτο

Σκοτώθηκε ακαριαία οδηγός που έπεσε σε παρακαμπτήρια οδό των «κίτρινων γιλέκων»

Τραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή ένας 36χρονος οδηγός στη νότια Γαλλία, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό σε παρακαμπτήρια οδό που είχαν αποκλείσει διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων».

Με τον θάνατό του ανέρχεται σε 10 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχέση με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top