Ελληνοτουρκικά: Ανατροπή ισορροπιών με μη επανδρωμένα F-16

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σαρώνει το κυπριακό FIR

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ είναι ψηλά στο Game of thrones της αυλής του Σουλτάνου Ερντογάν. Παντρεμένος με την κόρη του, Σουμεγιέ, εμπνεύστηκε και υλοποίησε ένα σχέδιο που ανατρέπει την ισορροπία στο Αιγαίο. Τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουρκικής παραγωγής.

Η εφημερίδα Βατάν σε πρωτοσέλιδό της πανηγυρίζει για τις επιτυχημένες που είχαν γίνει πριν από τρεις μήνες, όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είχε απογειωθεί απέναντι από τη Ρόδο.

Απέναντι στις μηχανές η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επενδύει στον Έλληνα πιλότο και την εκπαίδευση του. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη βράβευση του Έλληνα σμηναγού Kοσμά Χάλαρη, ως best warrior του ΝΑΤΟ.

«Χρειάζεται η ανάπτυξη ακόμη και με παρεμβολές και με ηλεκτρονικά μέσα να μπορούμε να αναχαιτίζουμε αυτού του τύπου τα αεροσκάφη. Και μια συνεννόηση με τις ΗΠΑ θα περιόριζε την τουρκική δραστηριότητα» εξηγεί ο αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

Πάντως, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σαρώνει αυτό το διήμερο το κυπριακό FIR, απλώνοντας μια υπερσύγχρονη ομπρέλα προστασίας, πετώντας μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος. Η κοινή άσκηση Ισραήλ και Κύπρου δείχνει εμφατικά στα τουρκικά γεράκια ότι οι ουρανοί πια δεν είναι μόνο δικοί τους...

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top