Συναγερμός στις ΗΠΑ - Εκκενώνεται το CNN λόγω εκρηκτικού μηχανισμού

Ύποπτα πακέτα εστάλησαν και στις οικίες Κλίντον και Ομπάμα

Πρώτη δημοσίευση 17:37

Δείτε στο βίντεο την κινητοποίηση των αρχών για την αποστολή "τρομοπακέτου" στον Μπαράκ Ομπάμα 

Εκκενώνονται τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, μετά από εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

Αστυνομικές δυνάμεις στο συγκρότημα του Time Warner Center 

Αστυνομικές δυνάμεις στο συγκρότημα του Time Warner Center 

Στις αρχές των ΗΠΑ έχει σημάνει ύψιστος συναγερμός, καθώς μια αλληλουχία γεγονότων με "τρομοδέματα" σε υψηλά πρόσωπα προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ύποπτα πακέτα εστάλησαν στις οικίες του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα καθώς και στο σπίτι της Χίλαρι και του Μπιλ Κλίντον αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι της Κλίντον και του Ομπάμα!

Αυτή την ώρα, εκκενώνεται συγκρότημα του Time Warner Center στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού. Εκεί βρίσκονται και τα γραφεία του CNN. Το  ύποπτο δέμα βρέθηκε στις 10 το πρωί τοπική ώρα σε έναν από τους δύο ουρανοξύστες του κέντρου.

Σε ανάρτηση του CNN στο Twitter μιλούν οι δύο παρουσιαστές, οι οποίοι βρίσκονταν στον τηλεοπτικό "αέρα, τη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός στα γραφεία του καναλιού. Επισημαίνουν ότι έχουν απομακρυνθεί από το κτίτριο και πως είναι ασφαλείς. 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μυστικής Υπηρεσίας , τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία.

Τα ύποπτα πακέτα σε Κλίντον και Ομπάμα

Το ένα "τρομοδέμα" είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεστσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη. 

Στην οικία του ζεύγους Κλίντον σε προάστιο της Νέας Υόρκης

Το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην προέδρου, στην Ουάσινγκτον.

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας ερευνά την οικία του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας ερευνά την οικία του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον

 Λευκός Οίκος: Η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top