Ο καιρός τρελάθηκε: Χαλάζι στη Γαλλία, καύσωνας στη Γερμανία

Απίστευτες οι εναλλαγές του καιρού και στην Ευρώπη

Κάυσωνας, χαλάζι, βροχές, πυρκαγιές. Το σκηνικό στην Ευρώπη εναλλάσσεται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα.

Οι ουρανοί άνοιξαν στο Παρίσι. Το χαλάζι πέφτει με δύναμη στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, φαινόμενα ιδιαίτερα ασυνήθιστα για την εποχή. Παρ’ όλ’ αυτά η θερμοκρασία δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πτώση. 

Πόλεις της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, τόσο για καταιγίδες όσο και για καύσωνα. 

Πυρκαγιές και καύσωνας πλήττουν τη Γερμανία

Γερμανοί πυροσβέστες από την άλλη δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Από εδάφους, αλλά και με ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές. Ο κίνδυνος μάλιστα να εκραγούν εναπομείναντα πυρομαχικά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, λίγο έξω από το Βερολίνο, είναι ορατός . Οι κάτοικοι του Βερολίνου έχουν έρθει αντιμέτωποι με τους 39 βαθμούς κελσίου και προσπαθούν όπως μπορούν να δροσιστούν.

Αγγλία: Μετά τον καύσωνα οι καταιγίδες

Οι καταιγίδες στη νοτιοανατολική Αγγλία διέκοψαν για λίγο το συνεχιζόμενο καύσωνα. Καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι, ριπές ανέμων και αστραπόβροντα το σκηνικό σε πολλές περιοχές. Η μετεωρολογική υπηρεσία εκδίδει συνεχώς συναγερμούς και προειδοποιήσεις ανά περιοχές.

Πύρινος εφιάλτης στις ΗΠΑ

Δύο πυροσβέστες, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια, έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα. Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις φονικές πυρκαγιές και ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται.

Εκκενώνονται περιοχές στο Όρεγκον

Περιοχές της επαρχίας Γουάσκο στο Όρεγκον εκκενώνονται καθώς μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει 6.300 εκτάρια γης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top