Μέριλαντ: Αυτός είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης σε εφημερίδα

Τους σκότωσε γιατί αποκάλυψαν ότι παρενοχλούσε μια γυναίκα

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δυο άλλοι τραυματίστηκαν από τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στο Μέριλαντ, στα γραφεία της εφημερίδας «Capital Gazette».

Ως δράστης της άγριας επίθεσης, ταυτοποιήθηκε ο Jarrod W.Ramos. Ο 38χρονος άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας με τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί τους εργαζόμενους σε μια «στοχευμένη» επίθεση εναντίον της εφημερίδας όπως αναφέρουν οι Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυροβολισμοί στο Μέριλαντ: Πέντε νεκροί και τραυματίες

Τέσσερα από τα θύματα του οπλοφόρου υπέκυψαν επιτόπου, το πέμπτο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. 

Ο αξιωματικός της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο δράστης της επίθεσης, που χρησιμοποίησε τουφέκι, είχε στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους στην εφημερίδα συλλήβδην. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα εστιάζουν στη σχέση του δράστη με την εφημερίδα.

ΤΟ «ΠΙΚΡΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

O 38χρονος δράστης είχε «κακό» παρελθόν με την εφημερίδα «Capital Gazette» καθώς είχαν προηγηθεί μηνύσεις αλλά και παρενοχλήσεις των δημοσιογράφων της μέσω των social media.

Mάλιστα το τελευταίο διάστημα οι διαδικτυακές «επιθέσεις» ήταν κλιμακούμενες.

Ο Tom Marquardt, συνταξιούχος δημοσιογράφος της εφημερίδας, το 2013 είχε αναγκαστεί να φωνάξει την αστυνομία λόγω του Ramos, ενώ σκεφτόταν σοβαρά να κάνει περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ

Ο 38χρονονος δράστης το 2012 είχε υποβάλλει μήνυση κατά της εφημερίδας, ισχυριζόμενος ότι ένας δημοσιογράφος και ένας επιφυλλιδογράφος τον δυσφημούσαν σε ένα άρθρο τους για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση εγκληματικής παρενόχλησης το 2011.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, πέντε μέρες αφότου ο Ramos δήλωσε ένοχος για εγκληματική παρενόχληση, η εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία μιας γυναίκας η οποία περιέγραφε πώς ο 38χρονος την παρενοχλούσε διαδικτυακά για πολλούς μήνες.

Το άρθρο ανέφερε πως ο Ramos την είχε βρει μέσω Facebook και την ευχαρίστησε επειδή ήταν το μοναδικό πρόσωπο που του είχε πει ποτέ «γειά» και ήταν ευγενικό μαζί του στο σχολείο.

Η γυναίκα ανέφερε στην εφημερίδα πως ο Ramos έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, και έτσι του απάντησε προτείνοντάς του να επισκεφθεί κάποιο ειδικό κέντρο.

Όπως η ίδια υποστήριξε, από τότε άρχισε να της στέλνει mails για μήνες, άλλοτε ζητώντας βοήθεια και άλλοτε βρίζοντάς την χυδαία και λέγοντάς της να αυτοκτονήσει.

Αν και του είπε να σταματήσει, τα mails συνεχίζονταν ακατάπαυστα. Όταν κάλεσε την αστυνομία εκείνος αναγκάστηκε να «κόψει» τη δραστηριότητά του, αλλά λίγο μετά άρχισε ξανά και ήταν πιο επιθετικός από ποτέ.

Στη μήνυσή του, ο Ramos έλεγε πως το εν λόγω άρθρο περιείχε ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς προσβάλλοντας την προσωπικότητά του.

Όταν ο δικαστής του ζήτησε να βρει έστω και ένα σημείο στο άρθρο που να είναι ψέμα, ο 38χρονος δεν τα κατάφερε.

Το δημοσίευμα τον περιέγραφε ως έναν ψηλό, αδύνατο άνδρα με μακριά μαλλιά και αλογοουρά. Ο δικηγόρος του είχε πει στην εφημερίδα πως είχε πτυχίο πληροφορικής και δεν είχε ποινικό μητρώο.

Παρόλο που το δικαστήριο δεν τον δικαίωσε, ο Ramos συνέχισενα επιτίθεται στην εφημερίδα μέσω Twitter.

Σε ένα από τα tweets του στόχευε τον δημοσιογράφο Ro Hiaasen που σκοτώθηκε την Πέμπτη, ενώ σε ένα άλλο έλεγε ότι θα απολάμβανε πολύ να δει την εφημερίδα να σταματήσει να δημοσιεύεται ή ακόμα καλύτερα τους δημοσιογράφους της να «σταματήσουν να αναπνέουν».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top