Οι δραματικές προσπάθειες πυροσβεστών να σωθούν από τη στάχτη του ηφαιστείου Φουέγκο

Συγκλονιστικές εικόνες λίγο μετά την έκρηξη - Η τέφρα «καταδιώκει» το όχημά τους και στο τέλος τους φτάνει

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα συγκλονιστικό video μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή.

Σε αυτό απεικονίζονται οι απέλπιδες προσπάθειες των πυροσβεστών να δραπετεύσουν από ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης που τους «κυνηγά».

Ωστόσο δεν προλαβαίνουν καθώς η στάχτη τους φτάνει σε χρόνο dt, γεμίζοντας την καμπίνα του οχήματος με ένα παχύ στρώμα στάχτης.

Το αυτοκίνητο σταματά, και οι πυροσβέστες μένουν μέσα σε αυτό στο απόλυτο «σκοτάδι». Στο video ακούγονται να λέει ο ένας στον άλλον:

«Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω! Κλείσε τα παράθυρα. Πάτα τη σειρήνα. Μείνε ήρεμος». Στη συνέχεια το video «κόβεται».

(Oλόκληρα χωριά θάφτηκαν κάτω από τη στάχτη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο στη Γουατεμάλα)

Σύμφωνα με τα τοπικά media, οι πυροσβέστες είναι ζωντανοί μετά το εφιαλτικό σκηνικό που έζησαν. Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα σε τι κατάσταση είναι η υγεία τους.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο έγινε την Κυριακή 3 Ιουνίου, με τον καπνό και τη στάχτη να υψώνονται σε ύψος 10 χιλιομέτρων, καλύπτοντας πολλές περιοχές με σκόνη.

Τη ζωή τους (συμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) έχασαν 85 άνθρωποι, πάνω από 300 έχουν τραυματιστεί και άλλοι 200 παραμένουν αγνοούμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top