Διαζύγιο: Δικαίωμα επικοινωνίας με τα παιδιά και στους παππούδες

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με αφορμή την υπόθεση μία γιαγιάς από τη Βουλγαρία

Διαζύγιο: Δικαίωμα επικοινωνίας και στους παππούδες

Και τους παππούδες αφορά το «δικαίωμα στην επικοινωνία», το οποίο διεκδικούν οι γονείς που επιθυμούν να εξακολουθούν να βλέπουν τα παιδιά τους μετά το διαζύγιο παρότι έχουν χάσει την επιμέλεια.

Αυτό έκρινε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζοντας την υπόθεση μιας γιαγιάς από τη Βουλγαρία, το εγγόνι της οποίας ζει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η βουλγαρική δικαιοσύνη είχε απευθυνθεί στο Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο αναφορικά με την υπόθεση την εν λόγω γιαγιάς.

Η ηλικιωμένη γυναίκα επιθυμεί να εξακολουθήσει να βλέπει το εγγόνι της, το οποίο μετά το διαζύγιο των γονιών του ζει στην Ελλάδα με τον πατέρα του. 

Η γιαγιά απευθύνθηκε στη βουλγαρική δικαιοσύνη για «να καθοριστούν οι όροι της άσκησης του δικαιώματος της επικοινωνίας με τον εγγονό της», διευκρίνισε το Δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η γυναίκα επιθυμεί να βλέπει τον εγγονό της ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα και να την επισκέπτεται στο σπίτι της δύο φορές τον χρόνο για διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων στη διάρκεια των διακοπών. 

Το Δικαστήριο υπογράμμισε στην απόφασή του ότι ο νομοθέτης της ΕΕ «επέλεξε να μην περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να ασκούν γονεϊκές ευθύνες ή αυτών που μπορούν να ωφελούνται από το δικαίωμα στην επικοινωνία». 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top