Γιόρτασαν το Ελληνικό Πάσχα στην Οδησσό με παραδοσιακά εδέσματα και τραγούδια

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Μπούμπουρα"

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας ο εορτασμός του Ελληνικού Πάσχα με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Μπούμπουρα". Περισσότεροι από 10.000 Οδεσσίτες και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν το εορταστικό πρόγραμμα και γεύτηκαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά του Πάσχα. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του δήμου Οδησσού. Ανάμεσα στο πλήθος επίσημων καλεσμένων ήταν και ο δήμαρχος Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοβ.

Σημείο συνάντησης και φέτος ήταν η Ελληνική πλατεία της Οδησσού, στη σκηνή της οποίας "παρέλασαν" χοροί και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα,  οι Οδεσσίτες άκουσαν σημεία από την ιστορία της Ελλάδας και κυρίως σε ό,τι αφορά την σύνδεση της Ελλαδας με την Οδησσό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι η Ελληνική Πλατεία βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό κτίριο της Φιλικής Εταιρίας, όπου ξεκίνησε η προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά μας και φέτος να επισημάνουμε τις σχέσεις της Ελλάδας με την Οδησσό. Αυτή η γιορτή, όπως και όλες οι γιορτές που διοργανώσουμε τονίζουν το κοινό παρελθόν της Οδησσού με την Ελλάδα και ενισχύουν το μέλλον στις σχέσεις τους" επεσήμανε ο Παντελής Μπούμπουρας, ιδρυτής του ομώνυμου Ιδρύματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top