Η Ίρμα άφησε πίσω της συντρίμμια! Τουλάχιστον 30 νεκροί, εκατομμύρια άστεγοι

Στο σκοτάδι για πολλές μέρες η Φλόριντα - Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 08:06

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του υπερκυκλώνα Ίρμα που πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί.

Στη Φλόριντα, εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πάρα πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι και θα παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές ακόμα εβδομάδες. Ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ τα πάντα έχουν ερημώσει.

Η Νότια Καρολίνα, θυμίζει πολιτεία – φάντασμα, ενώ οι σφοδρές καταιγίδες συνεχίζονται με αποτέλεσμα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο η στάθμη του νερού που έχει σχεδόν καλύψει τα σπίτια.

Το Τζάκσονβιλ, στη βορειοανατολική Φλόριντα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν στους δρόμους, καθώς μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν πλημμυρίσει και αναμένονται και άλλες βροχές.

Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σε μια από τις μαζικότερες εκκενώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές. Στην πόλη Μπονίτα Σπρινγκς, ολόκληρες συνοικίες έχουν καλυφθεί από νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι ισχυροί άνεμοι που έφτασαν ακόμα και τα 215 χιλιόμετρα την ώρα ξερίζωσαν δέντρα, κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, παρέσυραν αυτοκίνητα, ακόμα και βαριά οχήματα, όπως γερανούς.

Τοπίο καταστροφής και στο Μαϊάμι, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, περιούσιες καταστράφηκαν και κατέρρευσαν δύο γερανοί.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε και θα λειτουργήσει και πάλι κατά πάσα πιθανότητα αύριο, εκτελώντας όμως περιορισμένο αριθμό πτήσεων.

Ενδεικτικό της καταστροφής που άφησε πίσω της η Ίρμα είναι το γεγονός ότι στις Μπαχάμες, ο κυκλώνας ρούφηξε τον ωκεανό, με αποτέλεσμα να αφήσει μόνο άμμο και φύκια.

Όσο για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής για τις ΗΠΑ από το πέρασμα τόσο της Ίρμα όσο και του κυκλώνα Χάρβεϊ; Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται σε 290 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 1,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ. 

Πηγή φωτό: AP Images

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top