Στο έλεος του κυκλώνα Ίρμα η Φλόριντα-Ξηλώνει το πάντα στο πέρασμά του

Ένας άνδρας είναι το πρώτο θύμα-Εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών προκλήθηκε τροχαίο-Πρώτη ανάρτηση: 10-09-2017 19:12

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Πολιτεία της Φλόριντα, καθώς τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Ίρμα.  Η Ίρμα μετακινείται δυτικά προς τις ακτές της πόλης Τάμπα, που δεν έχει προετοιμαστεί επαρκώς για να τον αντιμετωπίσει. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει κατά 60 εκατοστά σε παράκτιες περιοχές της Φλόριντα. 

 

 

 

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας, Ρικ Σκοτ, δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τις δυτικές ακτές, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί.

 

 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προκαλέσουν τεράστια θαλάσσια κύματα, προξενώντας εκτεταμένες καταστροφές στις παράκτιες περιοχές.

«Πρόκειται για ένα θανατηφόρο πέρασμα του τυφώνα» σχολίασε ο Σκοτ, επικαλούμενος τις απόψεις των ειδικών.

Μάλιστα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light).

 

 

Τα «αγριεμένα» κύματα  κατάπιαν έναν άνδρα  ο οποίος ήθελε να απαθανατίσει την φουρτουνιασμένη θάλασσα.  Αφού γλίτωσε από θαύμα, σηκώθηκε και απομακρύνθηκε ατάραχος.

 

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα, εικάζεται πως είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στη Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Καραϊβικής, εξαιτίας του τυφώνα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο στις ΗΠΑ (NHC), το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις νότιες περιοχές και πλέον, κατευθύνεται βόρεια-βορειοδυτικά, με ταχύτητα 12,8 χιλιομέτρων/ώρα.

Οι άνεμοι που τον συνοδεύουν, αγγίζουν έως και τα 209 χιλιόμετρα/ώρα. 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κυβερνήτες διάφορων πολιτειών, όπως της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια, της Νότιας Καρολίνα και του Τένεσι, αλλά και με τις αρχές της Φλόριντα.

Βιβλική καταστροφή και στη Κούβα

Η Αβάνα πλημμύρισε .. Περισσότεροι από 5.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από δεκάδες θέρετρα. Γειτονιές χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κυκλώνας «ρούφηξε» τις Μπαχάμες

Η θάλασσα μετατράπηκε σε ξηρά στις Μπαχάμες ..  Ο κυκλώνας Ίρμα άδειασε τον ωκεανό αφήνοντας εκτεθειμένο τον βυθό, όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

 

*φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top