19 οι νεκροί από το φονικό σεισμό στην Κίνα, 247 οι τραυματίες

Ισχυροί μετασεισμοί σημειώνονται στην περιοχή - Πρώτη ανάρτηση: 09-08-2017 13:24

Δεκαεννιά είναι μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών και 247 αυτός των τραυματιών από το φονικό σεισμό, μεγέθους 7 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Σετσουάν στην Κίνα.

Ο σεισμός έπληξε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν το βράδυ της Τρίτη και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικός Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά και στο Εθνικό Πάρκο Τζιουτζαϊγκόου που επισκέπτονται εκατομμύρια τουριστών, οι οποίοι και απομακρύνονται από την περιοχή.

Τον Μάιο του 2008 είχε επαρχία Σετσουάν είχε πληγεί και πάλι από σεισμό 7 Ρίχτερ που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70.000 άνθρωποι.

Έντονη είναι επίσης η μετασεισμική ακολουθία, με τον ισχυρότερο μέχρι στιγμής μετασεισμό να είναι μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το πρωί.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων είναι και έξι τουρίστες. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ότι οι περισσότεροι τραυματίες δεν είναι σοβαρά.

Περίπου 30.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του Τζιουτζαϊγκόου περιμένοντας την πτήση τους.

Το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό και ήδη έχουν αρχίσει να απομακρύνονται άνθρωποι από το σημείο της τραγωδίας.

«Οι τοίχοι και το πάτωμα έτρεμαν. Κάποια πράγματα έπεσαν από το τραπέζι. Κάποιοι στο ξενοδοχείο τραυματίστηκαν, αλλά οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους. Τα σωστικά συνεργεία εμφανίστηκαν γρήγορα και μας έδωσαν νερό και τρόφιμα», δήλωσε ένας τουρίστας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ένας Γάλλος και μια Καναδή είναι ελαφρά τραυματίες.

Οι σεισμολογικές υπηρεσίες του Σετσουάν, που επίσης υπολόγισαν το μέγεθος του σεισμού στους 7 βαθμούς, δήλωσαν ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην επαρχία Νγκάγουα, όπου κατοικείται κυρίως από την εθνότητα των Θιβετιανών, πολλοί εκ των οποίων είναι νομάδες βοσκοί.

Κρατικά ελεγχόμενοι λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν εικόνες με κάποιες ζημιές στο Τζιουτζαϊγκόου, με κεραμίδια να έχουν πέσει από κτίρια και τον κόσμο να συγκεντρώνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η παροχή ηλεκτρισμού στις πληγείσες περιοχές, ενώ διασώστες στέλνει και ο στρατός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top